Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: ISO Auto w D200

Domyślnie ISO Auto w D200

Witam wszystkich,
    siedzę i szukam i nie mogę znaleźć: czy w D200 (mam od kilku dni) da się włączać/wyłączać tylko z klawiszy na body opcję "ISO Auto" (lub zaprogramować włączanie/wyłączanie) bez wchodzenia do MENU ? Wiem że można zapisywać predefiniowane ustawienia użytkownika - czy ich zmianę da się może przypisać do jakiegoś klawisza?

Dzięki za podpowiedzi
    Pozdrawiam

Domyślnie

Chlopie teraz D300 kroluje - daj na luz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    wow, pojechałeś...

z tego co widzę (też bawię się dopiero tydzień - to raczej tylko w menu - ale ustaw maksymalne 800 jak zdjęcia idą na papier, a jak oglądasz na kompie to 400 i jest dobrze, lub wyłącz całkiem i baw się sam ISO - a to najlepsze chyba co możesz zrobić. Mam angielską instrukcję i jeszcze jej całej nie zmęczyłem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta

Domyślnie

Kurde, zaraz ich podenerwuje i też o to zapytam w wątku "ISO Auto w D300". Pewnie też się nie da
    BTW podejrzewam, że D200 również będzie przeżywało renesans z racji licznej grupy nowych użytkowników.

Domyślnie

Auto ISO - używam i sobie chwalę.

Widoczki i inne w miarę statyczne zdjęcia
    Przy ustawieniach manualnych, zaczynam od ustawienia przesłony, a następnie ustawiam czas patrząc jak zmienia się ISO. Wybór czasu to kompromis między wartością ISO a czasem, przy którym jestem w stanie zrobić nieporuszone zdjęcie.

Sport, itp
    Przy ustawieniach manualnych, zaczynam od ustawienia czasu, a następnie ustawiam przesłonę patrząc jak zmienia się ISO. Wybór przesłony to kompromis między wartością ISO a przesłony, przy której chcę zrobić dane zdjęcie.

Naturalnie można wartość ISO ustawiać samodzielnie, ale to znacznie wydłuża proces.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chicadii Zobacz posta
    Witam wszystkich,
    siedzę i szukam i nie mogę znaleźć: czy w D200 (mam od kilku dni) da się włączać/wyłączać tylko z klawiszy na body opcję "ISO Auto" (lub zaprogramować włączanie/wyłączanie) bez wchodzenia do MENU ? Wiem że można zapisywać predefiniowane ustawienia użytkownika - czy ich zmianę da się może przypisać do jakiegoś klawisza?

Dzięki za podpowiedzi
    Pozdrawiam
    ano da się w menu tylko wiele różnych pomysłów na udogodnienia auto iso krąży i jakoś Nikon chyba nie do końca je słucha wspommnijmy chociażby minimalny czas ustawiany wg % ogniskowej zamontowanego obiektywu i dedykowany przycisk włączający/ wyłączający auto iso na body, albo możliwość automatycznego wyłączania się AUTO ISO w trybie M .... to by było coś... dla leniwych :P:P
    póki co zostaje auto iso w menu i przypisanie sobie go do ostatnio używanych funkcji a potem zablokowanie tego podmenu
    FX / DX + ultra szeroko przy 2,8 oraz całkiem wąsko też 2,8
    Photone.pl

Uprawnienia umieszczania postów