Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: gitarzysta :)

Domyślnie

Wyeksponowanie ostrością gitary nie wyklucza wg. mnie tego zdjęcia z kategorii portretu. Instrument gra pierwszoplanową rolę bo i na nim gitarzysta jest skupiony, ale cała jego sylwetka jest w kadrze zachowana. Gitara nie jest tu samoistna, tylko stanowi całość z operatorem ustrojstwa, więc dla mnie nie kwalifikuje się to pod zdjęcie przedmiotu tylko portretu - przedstawienia osoby i tego czym się ona zajmuje.

Lewe bardzo mi sie podoba. Ciasny kadr i fajna perspektywa. Prawe do kompletu dobrze pasuje,a całość utrzymana w bardzo ładnych czerniach i bielach

Domyślnie

ok nie wykluczam niedopowiedzeń, ale tutaj nawet trudno rysy twarzy wychwycić takie rozmycie, celowa nieostrość rozumiem, ale rozmycie twarzy w portrecie za pomocą GO nie na pewno nie do tego stopnia.

Cytat Zamieszczone przez Lemür Zobacz posta
    Wyeksponowanie ostrością gitary nie wyklucza wg. mnie tego zdjęcia z kategorii portretu. Instrument gra pierwszoplanową rolę
    w grze na jakimkolwiek instrumencie pierwszej roli nie gra nigdy instrument, zawsze muzyk .

Reasumując, nadal jestem na nie dla portretu ale na tak dla samego zdjęcia, jak już pisałem jest dobre.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    celowa nieostrość rozumiem, ale rozmycie twarzy w portrecie za pomocą GO nie
    za bardzo nie rozumiem czym jedno się różni od drugiego

Domyślnie

Ładnie... co do portretu "instrumentu" to kwestia wizji fotografa... i należy to uszanować
    Pozdrawiam. Jacek.... --++Te bestie mają ogromne serca++-- http://foto.mjtech.pl
    D40X + Kit / Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR IF-ED / SB-800 i drobiazgi w CaseLogic'u

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yousei Zobacz posta
    za bardzo nie rozumiem czym jedno się różni od drugiego
    Czasem stosuje się celowo nieostrość w portretach ( miałem na myśli świadome poruszenie zdjęcia ). Złapanie ostrości na główkę od gitary w portrecie gitarzysty, niestety nie pasuje mi do portretu.

Ostatni raz powiem, że zdjęcie sie podoba ale nie jako portret.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Artur Jonik
    Gość

Domyślnie ...

fajne, klimatyczne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    miałem na myśli świadome poruszenie zdjęcia
    nie pomyślałam, że o to może chodzić a tak poza tym, to spoko rozumiem o co Ci chodzi po prostu mamy inne wizje tego jak powinien/może wyglądac portret

Domyślnie

Fajne zestawienie, bardzo fajne
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

bardzo fajne zestawienie,b&w, foto bardzo na tak ,ale i mnie do portretu nie za bardzo

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów