Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie zamrozone lustro w d70 POMOCY

wlasnie robilem zdjecia .. wiadomo jaka jest pogoda .. po wyjeciu aparatu z torby i zrobieniu fotki nie opadlo lustro .. :/ narazie czekam az aparat sie nagrzeje w domowym cieple jednak nie mam pojecie co teraz zrobic?? mial ktos podoby problem?? dodam ze probowalem uzyc przycisku do glebi ostrosci ale jak narazie nie odpowiada :/
    Dziwie sie tym co maja wiecej postow na forum niz zdjec w swoim archiwum ...

Domyślnie

Znajomy ma podobny problem ze swoim od miesięcy. Zdejmij obiektyw i delikatnie je tyknij. Jemu zdarza się to raz na 100 zdjęć...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

mi sie zdazylo to pierwszy raz i wydaje mi sie ze to poprostu z zimna sie cos skurczylo czy rozprezylo .. szczerze mowiac nie za bardzo chce dotykac lustra :/

Domyślnie

lustro to pikuś - nie dotknij matrycy...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

matryca jest schowana za migawka tylko lustro ucierpialo od mrozu :P

[ Dodano: Nie 22 Sty, 2006 ]
    mam kolejny problem .. popycham lustro do pozycji w jakiej powinno byc a ono sie zamyka :/ i caly czas jest w pol otwarte?

Domyślnie

wyciagnij baterie i wsadz nowe
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

probowalem juz wszystkiego lustro nadal jest w pozycji na wpol otwartej .. na jezyk cisna mi sie same bluzgi bo to oznacza ze jutro bede musial jechac na postepu :/

czy naprawde nikt nie ma pomyslu co to moze byc i jak sie z tym problemem uporac?

Domyślnie

a menu ci działa? jak tak to może spróbuj mirror lock jak się podniesie to potem może opadnie

Domyślnie

nie chcę Cię martwić, ale to może nie być kwestia zimna... mechanizm podnoszenia lustra w D70 potrafi nawalić w każdym momencie...
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

wyjmij akumulator, odczekaj chwileczke, wloz go z powrotem, wlacz aparat i nacisnij spust migawki, powinno opasc
    u mnie pomaga
    na szczescie ten problem wystepuje tylko gdy uzywam nieoryginalnego akumulatora

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów