Close

Strona 17 z 47 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 465

Domyślnie

Po protu wyszedłem do parku i strzeliłem kilka fotek ot tak stojąc na środku alejki ale o sample chodzi ... później będzie odpowiednie korzystanie.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Dobra - serwer już chodzi

Oszczędny w słowach Awatar cra3y
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

rawy powieszone:
    http://raw.fotosite.pl/index-Nikon_D...s_by_remek.htm

przypominam, ze LR1.3 (najowszy ACR tez) i dcraw "rozumieja je"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    .... Mam inne zdanie. Jest chyba także limitowane przez mechanikę (że przepustowośc pamięci, procesor itp - to też - popatrzmy co sie dzieje z D300 na 14 bitach, choc nie wiem czy to nie celowe obniżenie parametrów puszki).
    Moje przekonanie o istotnej roli mechaniki wynika z powolnego postępu w dziedzinie "przyspieszania" aparatów jaki był za czasów analoga, z wyciagnięcia wniosku co pomagało w znacznym przyspieszeniu (nieruchome, półprzepuszczalne lustro) no i to jaki postęp sie dokonuje dalej, za cyfry. Moim zdaniem limituje to ruch lustra w obie strony, czas potrzebny na wytłumienie drgań lustra i dokonanie pomiarów (AF, światło) za każdym razem.
    Jak masz inne zdanie, to je szybko zmień, bo jest bez sensu. Jest już na rynku D3, które potrafi robić serię 11 fps dla cropa DX, ale nie potrafi zrobić tego samego dla pełnej klatki FX. Jeśli umiesz myśleć logicznie to wniosek jest tylko jeden. Mechanika pozwala na 11 fps, ale body może to zrobić tylko dla niewielkiej ilości danych, które mają być przetwarzane (około 5 mpix). Jeśli ilość tych przetwarzanych danych rośnie do rozmiaru klatki FX (12 mpix), to już nie da się robić 11 fps, tylko 9 fps. Teraz jasne? Prościej już nie potrafię.
    Jacek

Domyślnie

co dołozono do D3 w stosunku do D300, że zdecydowanie szybciej pracuje na 14 bitach? Procesor ten sam, czyli dołozyli pamięci. Mogli dołozyc w D3 jeszcze więcej i by mieli 11 kl nawet z 12 MPx. Sądzę, że procesor ma jeszcze zapas i być może w kolejnym body będzie ten sam (w canonach tez przejście na wyższy model nie oznaczało wymiany procesora Digic na wyższy model).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sv
    Gość

Domyślnie

co dołozono do D3 w stosunku do D300, że zdecydowanie szybciej pracuje na 14 bitach? Procesor ten sam, czyli dołozyli pamięci. Mogli dołozyc w D3 jeszcze więcej i by mieli 11 kl nawet z 12 MPx. Sądzę, że procesor ma jeszcze zapas i być może w kolejnym body będzie ten sam (w canonach tez przejście na wyższy model nie oznaczało wymiany procesora Digic na wyższy model).
    w jedynkach sa dwa procesory

Domyślnie

a ile jest modeli jedynek? 6. Policz 3 wersje 1D i 3 wersje 1Ds.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A przez ile kanałów zrzucane są dane z matrycy z D300 i D3?

Pozdrawiam
    Remek

sv
    Gość

Domyślnie

a ile jest modeli jedynek? 6. Policz 3 wersje 1D i 3 wersje 1Ds.
    w aktualnych jedynkach są dwa procesory digic III

Domyślnie

ta droga nas do nikąd nie doprowadzi, bo o tych procesorach niewiele wiadomo, tak samo jak o pamięci jak i o prędkości odczytywania danych z matrycy. Skupmy sie na mechanice. Jakie modele za analoga (z ruchomym lustrem) były najszybsze i ile to było klatek i dlaczego nie więcej?

Strona 17 z 47 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów