Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie The Speed of Light DVD

Witam
    Czy ma ktoś taki krążek szkoleniowy Nikona. Czy może się podzielić opinią o zawartości?

pzdr
    Gobi
    D3x l N70-200 l N28-70 l N14-24 l N60 l .......... itd.

Domyślnie

mam
    sa tam dwie sesje z kilkoma watkami
    plyta dziala na wszystkich regionach
    john macnally to facet ktorego przedstawial nie bede bo chyba nie musze
    facet jest niezwykle szybki w ocenie sytuacji i swiatla.
    doskonale pracuje CLSem.
    moim zdaniem warto bo mozna troche gadzeciarstwa podejzec.
    swietne uzupelnienie instrukcji, az dziw ze nikon tego nie dodaje, ale w nikon pl nawet nie wiedzieli ze plyta istnieje)))))
    tyle
    pozdro
    rabijki

Domyślnie

Skad mozna dostac taka plyte? Ile kosztuje?

Domyślnie

no jest z tym problem. nikon pl nie ma, a nikon usa mowi ze mamy nikona pl wic oni nie moga sprzedac... jak zawsze wszystko przemyslane do granic mozliwosci umyslowych czlowieka
    jedyny sposob to zakup przez kogos w usa i wysylka do pl.
    cena w calosci z mailingiem to 38 usd

pozdro

Domyślnie

a na dodatek moze cie to kosztowac parenascie setek $$$ bo przeciez na jednej sb800 cls sie nie konczy
    Andrzej

Domyślnie

A czy jest do tego DVD jakiś dodatek w formie drukowanej. Coś a'la instrukcja, która zawiera jakieś opisy ustawień pokazanych na filmie?

Pzdr
    Gobi

Domyślnie

owszem cls jest drogi, ale jest tez rewelacyjny. przesiadlem sie calkowicie i nie zalowalem nawet 1 razu. nie ukrywam ze przesiadlem sie po zobaczeniu the speed of light. drukowanych dodatkow nie ma ale sa schematy ktore se mozna poogladac, albo jak sie ma kompa to printnac.

Domyślnie

rabijki,
    jeszcze mam takie pytanie do Ciebie, czy SB-600 będzie się w CLS zachowywała dokładnie tak samo jak SB-800 ustawiona jako "Remote". Innymi słowy, czy jak założe na aparat SB-800 i z niej będę sterował, a modela poobstawiam grupami SB-600 to będzie to to samo co jakbym go poobstawiał SB-800 (pomijam moc, chodzi mi o funkcjonalność). Bo wszędzie gdzie pokazują CLS widzę same 800, nawet jako te remotne.

pzdr
    Gobi

Domyślnie

w trybie remote SB-600 bedzie dzialala jak SB-800... oczywiscie jest roznica w mocy, z tego co pamietam w trybie zdalnym SB-800 moze rowniez pracowac trybie stroboskopowym... ale nie jestem pewny tak wiec jedna 800-tka Ci wystarczy do sterowania kilkoma 600-tkami
    D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki

Domyślnie

szczera prawde mowi poprzednik
    600 spisuja sie super w tej roli, sa slabsze i maja mniejsze zoomowanie i jeszcze strobo, ale generalnie wystarczaja. filtry te same tylko se trzeba kubki dokupic bo do 600 nie daja a do 800 tak.
    ja mam 800 na M a na reszcie 600 i 800 w zaleznosci od sytuacji ale zawsze uzywam 600

aha i sa mniejsze a to czasem spora zaleta

pzdr

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów