Szukaj
O i nawet ja jestem na jednym zdjeciumiło
![]()
D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
www.mjagielski.pl www.photoaction.pl
mini21, mozesz mi wytlumaczyc jak zrobiles ze zdjecia wygladaja tak zle i zajmuja tak duzo?300-500kb to zdecydowanie zbyt tluste plikosy...
A z calego reportazu najlepszy jest ten pognieciony plakacik z D3![]()
Na niektorych zdjęciach strasznie wyostrzyłeś, ale na jedną fotkę się załapalem![]()
Ja jestem na 12, ten ścięty z lewej
Ok. Na wstępie chcę podziękować wszystkim którzy zaoferowali się z pomocą i dzięki którym mogłem przemycić swoją żonę. Była troszkę zazdrosna o macanie D3... ale jak sama dorwała go w swoje ręce to ja stałem się zazdrosny. Generalnie jest zachwycona aparatem i powiedziała, że jak już kupimy sobie mieszkanie to D300 będzie tym niezbędnym minimum. Przy moich zarobkach załapię się dopiero na D7
Teraz o pokazie.
Mimo paru niedociągnięć technicznych i niedostatków sprzętowych (za mało aparatów) było świetnie. Porównując z EOS Discovery to jak niebo i ziemia. Tam była sala kinowa, oficjalne odbębnienie tematu i odrobina testowania. Tu pełna dowolność i możliwość kreatywnego podejścia do sprzętu. Już w pierwszych minutach przypadkiem załapałem się na puszkę i mogłem rozpłaszczony na podłodze rozkoszować się makrofotografią (zabrałem ze sobą 105/2.8D, pierścienie i mój dyfuzor - niestety lekko się uszkodził w transporcie)... aha jeszcze miałem chrząszcza do testów
Później to już bajka... łażenie, pstrykanie z dowolnego kąta, z dowolnego miejsca... wydruki (tu niestety chyba obsługa się nie popisała, bo drukarka mocno ściemniała i przekłamywała kolory). Generalnie wyżywałbym się jeszcze bardziej i w końcu dorwałbym tego D300, ale moja lepsza połowa nawoływała już do powrotu.
Na koniec rewizja osobistai w drogę. Humor zepsuły mi tylko te korki. Chyba ze 2,5 godziny wracałem do domu.
Fajnie było się poznać osobiście.
nie czaje.. ISO 400 a takie ziarno... zwlaszcza na 2
F65, N24-70/2,8, 50/1,8, SamYang 85/1,4, S150-500, SB600, D700, MB-D10
D50&DELTA , N18-70 - żony
A ja tak lekko OT - to tak wygląda prezentacja produktów Nikona? Mam nadzieję, że chociaż termosy z kawą czy herbatą dla gości były... Ogólnie jestem zdegustowany :/
To nie miała byc sucha prezentacja ze sie siedzi 5 godzin i oglada plakaty i ulotki z danymi technicznymi, tylko przetestowanie sprzetu w trudnych warunkach, i tak było![]()
D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
www.mjagielski.pl www.photoaction.pl
Fotki wyostrzałem w photoshopie i trochę przesadziłemstąd to ziarno.
shaolin jeśli możesz, to skonkretyzuj, co oznacza "tak źle"?
Bo prze ostrzone, czy kolorki nie takie?
A może są nie ostre?
Prosiłbym o szczegóły
Chodziło o to, żeby wypróbować D3 i D300 w trudnych warunkach, np. na ISO 1600-prawie wcale nie było szumów.
Szybkostrzelność obu puszek mnie zaskakiwała.
Co chwila tylko tyk,tyk,tyk,tyk,tyk,tyk.
A potem każdy mógł sobie wydrukować parę fotek na NOWOCZESNYCH (i ogromnych zarazem) drukarkach firmy Epson![]()
Skontaktuj się z nami