Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david Zobacz posta
    widziałeś kiedyś krajobraz w którym cienie są czarnymi plamami?
    No wlasnie u Ziemaka takie cosik widzialem - gory na dole czarne a ladne niebo powyzej... Ale jak wspominalem, roznie z tym bywa w albumach i roznie bywa z tymi albumami, choc ten jest ladny w twardej oprawie i niezly papier

Kwestia niebieskosci oraz jasnej sciezki to jakis efekt uboczny przy konwersji do jpg. Ale nie chce sie usprawiedliwiac: przeciez moglem wziac na podglad i dac nowe...

No i dzieki za opinie. A ha - jezeli ktos uwaza, ze zdjecie to lub wczesniejsze moznaby polepszyc to zachecam do pokazania takich prob. Nie obraze sie a wrecz przeciwnie: ktos moglby zyskac u mnie wielki szacunek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shooter Zobacz posta
    No wlasnie u Ziemaka takie cosik widzialem - gory na dole czarne a ladne niebo powyzej... Ale jak wspominalem, roznie z tym bywa w albumach i roznie bywa z tymi albumami, choc ten jest ladny w twardej oprawie i niezly papier
    Tak, ale miałem na myśli na własne oczy. Masz rację czasami taki efekt jest zamierzony, wyodrębnia się w ten sposób obiekt od tła, lub pokazuje same kontury grani, drzew itp., jednak wydaje mi się, że w zdjęciach mających jak najlepiej pokazać to co widzieliśmy powinno wyciągać się cienie.
    Fujifilm X-E3 23/2

Domyślnie

mi sie podoba
    pozdr, slavko slavcic - http://slavcic.blogspot.com

Domyślnie

Mi równiez sie podpoba, dużo fotek robiłem w Tatrach wysokich i rzeczywiście cieżko jest wyciągnąć z matrycy szczegóły, zważywszy że słońce mamy niestety z południa, a focimy partie północe, prawie zawsze zacienione.
    D80 + F70 + N17-55/2.8 DX + N60/2.8 D Macro + N70-300/4-5.6 D + SB 800 + Manfrotto 190 + inne mniej lub bardziej przydatne graty

Domyślnie

Fajne zdjęcie tylko wg mnie ścieżka trochę przepalona. Pzdr
    s0qs
    ----------------------
    D80 + Nikkor 18-135

Cool

kompozycja bardzo się podoba...
    ścieżka - faktycznie daje po oczach
    "choiek" bym nie ruszał są akuratne - jeżeli chodzi o jasność
    góry po lewej ździebko za jasne

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów