Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Dzwoniec

Domyślnie

Wielkie dzięki Waldku, że byłeś uprzejmy się wypowiedzieć. Co do zdjęć przez szybę to oczywiście masz racje. Choćby nie wiem jak była czysta to wychodzi mydlanie. Ale jak pisałem wcześniej kończę małą czatownię i biorę się do roboty. Efekty wkrótce.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Żeby nie dublować tematu wstawiam dzwońca z dzisiaj. Zdjęcie to pełna klatka zrobione z mojej mini cztowni na tarasie.

3.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To teraz ja

Slawku... uwazaj
    1 na nie - obcieta, nieostra itp... mozna ja bylo pominac...
    2 byla by niezla gdyby cos dzialo sie w oku, trzeba by podciagnac delikatnie kontrast i wyostrzyc [bo tez jest nieostra bestia ]
    3 najlepsza z serii, mimo ze w bardzo ostrym swietle i kurczak odrobine nieostry [ale to pewnie wynik megakompresji]... ale idziemy w dobra strone i swiatelko w oku dodaje uroku [ale rym ]
    Jedyna mysl jaka mi sie nasuwa to... -> trening czyni mistrza wiec czekam na wiecej...

p.s. Nie kompresuj tak mocno zdjec bo potem nic na nich nie widac...

Domyślnie

Pewnie Ameryki nie odkryję, ale Waldek to powinien się do Nikona o prowizję za promocję szkła zgłosić

Domyślnie

fakt 3 najlepsza, ale czy mozesz podmienic tego kija na na bardziej naturalny konar, bo ten wyglada jak kij od szczotki

Domyślnie

bo ten wyglada jak kij od szczotki
    Z korą....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Co do światła to rzeczywiście, słońce dzisiaj było wyjątkowe, a fota robiona w samo południe (miałem chwile czasu), a kij to kawałek leszczyny zerwany z ogródka tak na szybko. Planuje przytargać z lasu jakiś zmurszały konar i go zainstalować w okolicy "stołówki". Dzięki wszystkim za cenne uwagi, dzięki Wam następne przez to muszą być lepsze.

Domyślnie

Ostatni najlepszy a jeśli utrzymasz rozwój umiejętności w takim tempie to za kilka dni będzie można przyznać 10 jurgenów.

Domyślnie

3-ka ze światłem prawie z kontry wyszła ładnie
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Smile

Dziękuję Jarku i Waldku za ciepłe słowa. Zmobilizuje mnie to do poprawy warsztatu, a jakby jeszcze jurgen mnie pochwalił to chyba wpadnę w samozachwyt i spocznę na laurach tak, że może lepiej kubeł zimnej wody. Swoją drogą szkoda, że zima odpuściła bo karmnik opustoszał i nie mogę potrenować. Coprawda przyjechał do mnie mój nowy namiocik i wybieram się do lasu, gdzie po kilkudniowym rekonesansie znalazłem myślę dobre miejsce na dzięcioła średniego, ale to najwcześniej w przyszłym tygodniu, bo ten mam niestety służbowo zajęty na maxa. A i jeszcze jedno gdyby ktoś ze znawców tematu mógł mi polecić przewodnik do oznaczania gatunków ptaszorków w naszym pięknym kraju to byłbym wdzięczny, bo coprawda 25 lat temu moim marzeniem było zostać ornitologiem i z tamtych czasów trochę jeszcze kojarzę, ale chciałbym podciągnąć się w temacie, zwłaszcza że ptaszorki znów zawróciły mi w głowie a ich fotografowanie nieukrywam sprawia mi ogromną przyjemność i choć próbowałem wszystkich dziedzin fotografii skupię się jednak na przyrodzie z naciskiem na ptaki dążąc do doskonałości jaką oglądam choćby na www.fotografia-przyrodnicza.art.pl. Ale się rozpisałem

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów