Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Dzwoniec

Domyślnie Dzwoniec

Dzisiaj pogoda rozpieszczała, więc postanowiłem wypróbować nowy nabytek. Zdjęcie jest robione przez szybę, więc trochę jakość poleciała. Co do uciętego ogonka na 1. to wiem, wiem, ale schował go za szczebelek i tak wyszło.
    Wiem, że do Waldka mi jeszcze lata świetlne brakuje, ale będę próbował.
    Czekam na uwagi, żeby na przyszłość było lepiej.

1.

2.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Mi się podobają, bo lubię ptasiory generalnie (może mi to przesłaniać obiektywną ocenę ). Ostrość nie bardzo, ale to może szyby.
    Już tu kilka zdjęć "przez szybę" widziałem i nieodmiennie podziwiam czystość szyb .

Domyślnie

Szybka,skąd ja to znam.....
    Ptaszor fajny,żebyś go nie ciachnął i wyostrzył,to ok....
    Na dwójce za dużo reszty,a bestia sympatyczna...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Co do ciachnięcia to wiem, ale nie było szans na powtórkę, cwaniak porwał ziarno słonecznika i się zmył. To były w sumie tylko testy nowego szkiełka, tak na szybko, ale wkrótce kończe moją małą czatownię, organizuję "badyl" i poczekam sobie na niego jak tylko pogoda dopisze. Mam nadzieję, że szczygły i czyżyki też mnie odwiedzą bo bogatek i modraszek jest sporo i one napewno się załapią na portret.

Domyślnie

Szkiełko masz cacy,teraz czatuj i dawaj foty.....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

powiem tak , szklo masz super , teraz tylko focic

Domyślnie

Wiem, że szkło jest super, ale.... Byłem dzisiaj w pobliskim lesie i posiedziałem trochę na ambonie myśliwskiej. Przyszło stadko sarenek, w górze latał myszak, obok mnie dzięcioły, sójki, kowaliki baraszkowały, ale te 300 mm to niestety mało. To szkiełko jest idealne do czatowni jak zwierzak podchodzi na 2-4 metry. Dalej to już tylko cropy zostają niestety. I mówię tu o ptaszorkach bo większe zwierzaki to owszem można i z 10 m

Domyślnie

Nie narzekaj,popatrz na to co robi tym szkłem Waldemar(wld)....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Wiesz człowiek to takie bydle, że zawsze musi ponarzekać. Odnośnie zdjęć Waldka to jestem chory jak je oglądam i między innymi dlatego kupiłem tego nikkorka, co nie zmienia faktu, krótko troche. A gdybyś Waldku ( tu pytanie do wld) przez przypadek wpadł do tego wątku to powiedz przy okazji jak to jest u Ciebie: cropy czy pełne klatki?

Domyślnie

zostałem wywołany, więc jestem Odpowiadając na Twoje pytanie, Sławku, większość moich zdjęć to niestety cropy, choć ostatnie wykonane z czatowni to pełne klatki. Co do prezentowanych powyżej zdjęć, to choćbyś miał nie wiem jak wypasione szkło przez szybę nie uzyskasz zadowalającego efektu. Mając do dyspozycji te 300 mm nauczysz się wkrótce podchodzic pierzaki na te 3-4 m. Najlepszą do tego okazją jest wiosna, wtedy samce są tak zaoferowane śpiewem, że tracą swoją czujność
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów