Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Żabka

Domyślnie

Nikuś,
    masz 150% racji....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    tak się zastanawiam: gdyby szczyt mordki żabki był ostry, tj głębia "złapała".. czy byłoby lepiej??
    1 była robiona przy przysłonie f29 , nastawa na f32 niewiele by dała, powyzej się już nie wybieram - skonczyłem z experymentami . No chyba żeby zmienić skale odwzorowania na mniejszą wtedy bez problemu by tak wyszło jak piszesz . Tylko ze to jest niemozliwe , bo brakuje modelki .
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Płazy to jeden z tych przypadków kiedy lampy praktycznie nie da się wyeliminować... choćby z powodu odblasku w oczach

Świetne, ja też na początku myślałem nad 60, ale dorwałem okazyjnie swoją "starą" 105tkę.
    Ja nie lubię wychodzić poza f25, utrata detali staje się coraz wyraźniejsza i trzeba bardzo umiejętnie obrabiać potem zdjęcie... co niestety nie do końca dobrze mi wychodzi.

Cytat Zamieszczone przez leier Zobacz posta
    Z wrześniowej szuflady .Mam nadzieje ze Dark mi ją zidentyfikuje
    Aha... trudno ocenić, który gatunek to konkretnie. Obstawiam żabę trawną (Rana temporaria), ale istnieje pewne prawdopodobieństwo, że to żaba moczarowa (R. arvalis).
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dark Zobacz posta
    Płazy to jeden z tych przypadków kiedy lampy praktycznie nie da się wyeliminować... choćby z powodu odblasku w oczach .
    Spróbowałem na 1 sie pobawić , jak wyszło ?

Dzięki za identyfikacje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leier Zobacz posta
    Spróbowałem na 1 sie pobawić , jak wyszło ?
    He, he... też tak umiem
    Fajnie
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Zlikwidowałeś trochę światełka na oczkach....czerń zyskała..
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Pięknie! brawo

Domyślnie

Dla kompletu wrzucam 2 poprawioną.Tylko nie bardzo wiem czy jest sens iść aż w takie modyfikacje foto w dziedzinie macro .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów