Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Pytanie o R1C1 a dokladnie o .....

Witam

Przymierzam sie do zakupu zestawu lamp R1C1 i mam pytanie bo wiem ze mozna je wyzwalac lampa wbudowana w aparat ale bardziej mnie interesuje ten sterownik do nich SU-800 bo wiem ze mozna tez je wyzwalac lampa SB-8-- która juz posiadam no i moje pytanie jest takie:

Czy sa jakies roznice w wyzwalaniu tych lamp za pomoca SB-800 i SU-800 bo jak nie ma roznic to nie bede kupowal SU-800

Za pomoc z góry dziekuje i pozdrawiam
    Piotrek
    D70s + Grip + Nikkor 80-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Vivitar 100/3,5 Macro + Nikkor 50/1,8 + SB-800
    - Całośc skradziona 30/08/2008 w okolicach Płońska

Domyślnie

W makro są chyba tylko dwie korzyści z SU-800. Pierwszą jest wielkość i ciężar - SU-800 jest mniejsze i lżejsze od SB-800. Drugą jest liczba grup lamp - z SU-800 masz trzy grupy, a z SB-800 (i z lampą wbudowaną) dwie, bo jedna (ta trzecia) jest przypisana do tej, która siedzi w sankach (lub do wbudowanej).
    Jacek

Domyślnie

SU-800 ma tez tryb makro gdzie strzalkami lewo/prawo na SU-800 zmieniasz "balans mocy" miedzy grupa A i B. cos jak potencjomer lewo-prawo w sprzecie audio. jak ktos potrzebuje to sporo wygodniejsze od dlubania w menu
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Mam ten zestawik i ciekawie się nim robi zdjęcia macro
    Tylko radzę najpierw posprawdzać cene bo są różne w różnych sklepach, ja już to wiem...
    Jak już kupiłem, to po 2 dniach znalazłem ten sam zestaw o 300 zł taniej w innym sklepie...
    De czy'sta + szkliwo

Uprawnienia umieszczania postów