Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: SZUMY D70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinner
    widoczne są czarne dziury
    ... a przy f16 CIEMNOŚĆ WIDAĆ
    Pozdrawiam - Grzegorz
    A co w torbie? D300 i trochę szpargałów

Domyślnie

Przy f22 szumów nie ma. Widać tylko paprochy na matrycy
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Ludzie dajcie spokoj biednej D70-tce. Aparat jest najlepszy w swojej klasie, wiec prosze cieszyc sie a nie szukac klopotow. Co do szumow to D70 szumy ma, ale sa to piekne szumy
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Film ISO 800 ma ziarno to znaczy, ze tez jest do d...py. A niedoswietlodny o 1EV to juz wogole tragedia ... idz rob zdjecia a nie onanizuj sie szumami.

Domyślnie

arra, o piknie napisane.. nie powiem glaskalem dmuchalem a po zakupie trzesly mi sie raczki bo dla mnie to masa kasy! ale miesias, 2 i spoko sprzet jak kazdy inny. Ale szumow nie liczylem

mekmek, olej takie testy! baw sie fotografia przeciez o to chodzi! pozdrawiam
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

No nigdy nie wpadłbym na taki pomysł w testowaniu sprzętu. Majstersztyk! To jest jak w porzekadle: "jak się chce uderzyć psa to kij zawsze sie znajdzie" Szukasz dziury w całym i tyle. Powtórzę za przedmówcami - ciesz sie tym sprzetem i cykaj foty. I proszę Cię - nie szukaj na odbitkach szumów, bo popadniesz w paranoję i zadne zdjecie nie przyniesie Ci radosci. We wszystkim nalezy zachować umiar a pewne wady po prostu toleruj i akceptuj.
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld
    No nigdy nie wpadłbym na taki pomysł w testowaniu sprzętu. Majstersztyk! To jest jak w porzekadle: "jak się chce uderzyć psa to kij zawsze sie znajdzie" Szukasz dziury w całym i tyle. Powtórzę za przedmówcami - ciesz sie tym sprzetem i cykaj foty. I proszę Cię - nie szukaj na odbitkach szumów, bo popadniesz w paranoję i zadne zdjecie nie przyniesie Ci radosci. We wszystkim nalezy zachować umiar a pewne wady po prostu toleruj i akceptuj.
    Doprawdy, polecałbym uważniejszą lekturę internetowych forów d-foto. Test ten stał się już niemal kanoniczny i ilość sampli typu "ciemność widzę, ciemność" krążących w cyberprzestrzeni jest obecnie 10 krotnie większa niż ilość wartościowych fotografii, na które można się również mimo wszystko natknąć (czasem bowiem ludzie testując rozdzielczość nowego obiektywu mimowolnie robią świetne zdjęcia)...

Domyślnie

nie wiem czy jest sens dalej dyskutować na ten temat - już kiedyś o tym pisaliśmy i widzę że kolejna dyskusja zmierza do nikąd - szumy są i będą a jak wielkie - samemu sie człowiek przekonuje - jak chcecie robić w wielkich rozdzielczościach na wysokich iso i w nocy - kupcie sobie canona 20Ds - mówili że specjalnie dla astronomów go zrobili...

nie ma co ględzić - szumy zawsze będą i basta
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goldie77
    nie wiem czy jest sens dalej dyskutować na ten temat - już kiedyś o tym pisaliśmy i widzę że kolejna dyskusja zmierza do nikąd - szumy są i będą a jak wielkie - samemu sie człowiek przekonuje - jak chcecie robić w wielkich rozdzielczościach na wysokich iso i w nocy - kupcie sobie canona 20Ds - mówili że specjalnie dla astronomów go zrobili...

nie ma co ględzić - szumy zawsze będą i basta
    Szumy w 20D wcale nie sa mniejsze tylko maja nieco inno charakterystyke. Widac to dokladnie po przepuszczeniu CR2 przez nie Canonowski soft. Co nie umniejsza ze po przejechaniu przez soft Canona szumy sa naprawde mniejsze, choc nie tak piekne

PS. Specjalnie dla astronomow to jest 20Da
    D3-sta|16-85VR|105VR

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów