Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie 2x Elfo QUANT 500 i 2x Elfo Miqro PRO ( razem na błysk)

Witam . Wciąż kombinuje jak tu zaoszczędzić parę groszy na światłomierz więc
    mam pytanko do szanownych kolegów, czy ktoś miał do czynienia z wyzwalaniem ( prze fotocele takiego zestawu - chciałbym pracować na czasie 1/200s )

2x Lampa Elfo Miqro PRO na tło i 2x Lampa Elfo QUANT 500 z przodu na softboksach. Chciałbym się dowiedzieć jak te lampy się zgrywają itd.

link do lamp
    http://www.elfo.pl/index.php?menu_id...d=14&prodid=38

Mam też drugie pytanko czy ustawienie dwóch lamp Miqro pro 250 plus np. plaster miodu ( żarówka modelująca. 100W ) na tło białe wystarczy żeby ładnie wszystko oświetlić ...czy dać sobie na luz i zbierać na kolejne dwie 500-tki

Fotografia tylko ślubna.

Dzieki.

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Witam . Wciąż kombinuje jak tu zaoszczędzić parę groszy na światłomierz więc
    mam pytanko do szanownych kolegów, czy ktoś miał do czynienia z wyzwalaniem ( prze fotocele takiego zestawu - chciałbym pracować na czasie 1/200s )

2x Lampa Elfo Miqro PRO na tło i 2x Lampa Elfo QUANT 500 z przodu na softboksach. Chciałbym się dowiedzieć jak te lampy się zgrywają itd.
    wszsytkie lampy swiata majace fotocele sie zgrywaja.
    watek by poruszany w tym dziale sto tysiecy razy. wypadaloby sie wysilic i poczytac

edit: przeceiz jzu zalozyles jeden watek o synchronizacji lamp ...

Mam też drugie pytanko czy ustawienie dwóch lamp Miqro pro 250 plus np. plaster miodu ( żarówka modelująca. 100W ) na tło białe wystarczy żeby ładnie wszystko oświetlić ...czy dać sobie na luz i zbierać na kolejne dwie 500-tki
    a co rozumiesz przez ladne oswietlenie? bo ladnie to mozna nawet latarka
    Ostatnio edytowane przez sailor ; 22-11-2007 o 19:22

Domyślnie

Rozumiem, że "ładnie oświetlić" to dobrze oświetlić czyli najczęściej tak jak obiekt główny? Biorąc pod uwagę iż lampy główne pracują z softboksami, 250 Ws z powodzeniem wystarczy.

Uprawnienia umieszczania postów