Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie OSLONA na LCD - D70

Witam,
    przejrzalem forum ale nie znalazlem nic na temat oslon na nasze LCD, duzo ludzi uzywa folie albo BM-4 , a czy ktos mial kontakt z taka oslona? :

http://allegro.pl/show_item.php?item=81349368

czy ktos widzial to ? bardzo tandetnie to wyglada?
    i czy jest orginalny odpowiednik nikona...

pozdrawiam..

Domyślnie

przecież 70 - ka w odróżnieniu od 50 ma osłonę, która w zupełności zabezpiecza lcd
    chyba, że chodzi tobie o poprawienie widoczności wyświetlanego obrazka, bo jak wiadomo w dość silnym świetle nasz ukochany N. niewiele ma do zaoferowania
    pozdrówka

Domyślnie

Owszem, BM-4 zabezpiecza LCD, ale to zwykły plastik, który szybko się rysuje.
    Ja mam bardzo podobną osłonę, tyle że ze srebrnym napisem na środku, więc chyba nie od tego samego producenta za 89 zeta. Tandetnie to nie wygląda, ale na mój gust trochę za gruba. Szczelność też pozostawiawia trochę do życzenia - paproszki. No i otwerać ją trzeba, ale może to sposób na oduczenie się częstego podglądania obrazków?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

capri_mk1
    Gość

Domyślnie

ja mam folie na lcd. moim zdaniem wszystkiego rodzaju osłonki plasticzki na lcd sa zbedne, a ten otwierany zwłaszcza. Czy jest to wygodne otwierania jakiejs klapki zeby zobaczyc efekty folia to jedyny moim zdaniem dobry sposób na lcd.

Oszczędny w słowach Awatar flyman7
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

ja mam takie cos do sprzadania za 50zl - bardzo fajna rzecz - przy silnym swietle bardzo pomaga
    Pozdrawiam Tomek

SPRZETU CORAZ WIECEJ - CZASU CORAZ MNIEJ

sailor
    Gość

Domyślnie

oryginalna oslonke gubilem chyba 5 razy ,, w koncu zgubilem skutecznie .. nowej nza (chyba) 50pln nie mam zamiaru kupowac .. nakleilem folie i dziala bez zarzutu.

Domyślnie

mam naklejoną folię pod oryginalną osłonką którą u mnie jest trudno zdjąć tak dobrze siedzi dopasowana a te wynalzki to o tyłek sobie potłuc otwierać i zamykać przy każdej fotce którą chcemy podejrzeć
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Oszczędny w słowach Awatar flyman7
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

eee sinner, nie jest zle
    zakladajac, ze robisz bardo dobre fotki, tak czesto nie musisz tego otwierac i zamykac
    Pozdrawiam Tomek

SPRZETU CORAZ WIECEJ - CZASU CORAZ MNIEJ

Domyślnie

tak tak zwłaszcza jak robisz np. śluby i jedno z młodych ma ciągoty do mrugania
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Ehhhh, już to gdzieś napisałem, kiedyś ludzie podglądu nie mieli, a zdjęcia umieli robić i to w trudnych sytuacjach
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów