no dzięki leszeg no to już się cieszę z zakupu a dałem raptem siedem paczek. Jutro przetestuje w boju![]()
Szukaj
no dzięki leszeg no to już się cieszę z zakupu a dałem raptem siedem paczek. Jutro przetestuje w boju![]()
Mój zoom - 15 sekund na setkę
ja jestem bardzo zadowolony z wyjatkiem makro bo to jak juz pisałem, nie jest makro. Ona jest ciemna i trzeba jeszcze deczko przymklac to wtedy lepiej ostrzy. Ten obiektyw lubi mieć swiatło.
Hmmm, nie wyobrazam sobie zeby Nikkor 70-210, byl lepszy na 200mm i f=5.6 niz np. Sigma 70-300@200mm f=5.6.Zamieszczone przez Tr0n
Pozdrawiam
D3-sta|16-85VR|105VR
dlaczego sobie nie mozesz wyobrazić?
70-210 jest optycznie lepszy niż Nikkor 70-300 D ED i podejrzewam, że lepszy niż ta sigma, bo ona jest najwyżej temu nikkorowi 70-300 równa .
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Dlatego ze na 200mm Nikkor jest na pelnej dziurze, a Sigma jest lekko przymknieta.Zamieszczone przez Jacek_Z
Po drugie Sigma w zakresie 70-250 jest wrecz genialna![]()
D3-sta|16-85VR|105VR
w tym zakresie cenowym nie ma genialnych obiektywow. genialne sa staloogniskowe.
70 - 210 nikkor jest świetny, ale 70-200/2.8 jest ..... lepszy, nie genialny
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Nie chodzilo mi o genialnosc bezwzgledna, tylko o geniusz konstruktorow, ktorzy potrafili w takim kawalku plastiku wygladajacym jak butelka Coli wykonac cos co moze konkurowac z obiektywami wyzszej klasy, przynajmniej w zakresie ktory podalemZamieszczone przez Jacek_Z
![]()
D3-sta|16-85VR|105VR
ja nie robiłem tą sigmą, ty pewnie tym 70-210 nikkorem
możemy tak długo
ten nikkor jest jednym z tych wg mnie nie docenianych. jedyna wada to to, że jest ciemny i już nikt o nim nie mówi.
jak ktoś nie musi mieć 2,8, albo 4 - to naprawdę dobry wybór.
Skontaktuj się z nami