Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: 70-300

Domyślnie 70-300

No to już nazbierałem parę złotych i mam pytanie. (Pewnie tylko do Hesji bo on ma wszystko i wszystko może sprawdzić )
    chcę kupić tele nikkora lub sigmy jak w tytule ale takiego taniego do 800 , który jest lepszy nikona czy sigmy? Odpowidzcie konkretnie proszę z plusami i minusami ale nie gaście mnie tym że to nic nie warte bo nie stać mnie na szkła z górnej półki

Domyślnie

No to masz do wyboru 70-300G nikkora za ok. 350-400 używany lub prawie nowy albo ok.600 nowy,Sigma 70-300 DL w podobnych cenach,Sigma 70-300 APO używany za ok.750-800 zł. no i 70-300 D ED nikkora używany za 900-1000 zł.Zakup używanych na allegro,giełdy (ciut drożej) nowe wiadomo gdzie
    Który z tych jest lepszy? Napewno wyżej stoją 70-300 D ED i Sigma APO (który z tych dwóch lepszy - opinie są podzielone) niżej dwa pozostałe również w tym wypadku użytkownicy nie dojdą do porozumienia który jest lepszy. Opinie na temat wymienionych szkiełek znajdziesz na tym forum bo było to omawiane dziesiątki (może i setki) razy. IMO Nikkory to Nikkory.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Temat wielokrotnie wałkowany Weź jeszcze pod uwage Nikkora 20-210/4-5,6 - optycznie jest wyzej oceniany niz 70-300
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

przy takim wyborze kierował bym sie juz chyba tylko estetyką, znaczy czy sie np. żonie ( dziewczynie) podoba

Domyślnie

Dzięki za opinie. Kupiłem w końcu używkę sigmę apo i pierwsze wrarzenia bardzo pozytywne. Jutro rano wyprawa w plener jak coś ufocę to się pochwalę

Domyślnie

pierwsze wrarzenia bardzo pozytywne
    i o to chodzi

Domyślnie

a ty jesteś zadowolony ze swojego ? opisz mi może jego możliwości
    Mój zoom - 15 sekund na setkę

Domyślnie

na mojej stronie w folderze REPORTERKA sa zdjęcia z koncertu w katedrze.Wszystkie zblizenia artystow robione sa sigma 70-300

Domyślnie

a jak ostrzy w takich trudnych warunkach ? Radzi sobie?
    Mój zoom - 15 sekund na setkę

Domyślnie

w tej sytuacji swiatło sceny było super wiec stojac jakies 10-15 m od postaci nie było problemu.Pojęczała i zdjęcie dało sie zrobic czyli aparat stwierdził ze jest ostro .Daje sobie swietnie radę. Przy uzyciu z lampa (tam lampy nie miałem) pomaga w ostrzeniu jeszcze lampa.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów