Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie docelowa szklarnia + D300

Tak z swoich przemysleń i doswiadczeń zaczynam kompletować swój zestaw obiektywów:

- tokina 12-24 f4
    - sigma 30m f1,3 (lub nikkor 35mm którego mam)
    - nikkor 50mm f1,4
    - nikkor85mm f1,4

W perspektywie jest szansa przynajmniej teoretyczna, że kiedyś zakupię D300 jak będzie kasa i będzie taki wypas mi potrzebny. Na dziś te szkła będą obrazować na matrycę D70s i D80.
    No i teraz pytanie do bardziej doświadczonych kolegów i tych którzy o D300 wiedzą wszystko, albo prawie wszystko. Co o tym myślicie, jak to będzie ze sobą współpracowało ?

Domyślnie

Ale czemu nie Sigma 10-20 zamiast Tokiny 12-24
    A także - po co ci w tym "zestawie marzeń" - Nikkor 50mm f1,4
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 23-11-2007 o 15:53

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Ja bym wywalił 50 1.4 - na DX szkło moim zdaniem przydatne zupelnie do niczego. Na standard za wąskie, do portretu masz znakomitego 85 1.4

Domyślnie

A jak kiedyś(nie za długo) wejdzie Dxxx z pełną klatką i będzie kusić bardziej niż D300 ?
    Wtedy ta Tokina nie będzie pasować.

Ach te ciągłe dylematy
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

może zamiast Tokiny 12-24 będzie 11-16 ze swiatlem 2,8 ale trzeba poczekac na jakies zdjecia
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

mam podobny zestaw i wcale nie uważam 50mm za zbytek, 85 jest świetną portretówką ale niestety często za wąską
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

Szkoda, że ta nowa Tokina 11-16/2.8 robiona pod DX.
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Ogniskowe raczej zostają. Nawet tokina bo tańsza od sigmy i deczko jaśniejsza. 50mn nawet pod DX ma u mnie zastosowanie. Chodziło mi raczej o to czy taki wypaśny D300 nie będzie jakoś tam hamowany w końcu zwykłymi szkiełkami.

Domyślnie

nie mam co prawda 85 1/4 (niestety) . ale 50 jest akurat chyba moim ulubionym szklem. ogniskowa mi po prostu odpowiada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    chodziło mi raczej o to czy taki wypaśny D300 nie będzie jakoś tam hamowany w końcu zwykłymi szkiełkami.
    Hmm mz te "zwykle szkielka" staloogniskowe sa czasami duzo lepsze niz pasione zoomy z kolejnymi wodotryskami...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów