http://www.zeiss.com/c12567a8003b58b...2570f8003e3839
Piekne czasy zdaje się nastają..zdróweczko panie i panowie
Szukaj
http://www.zeiss.com/c12567a8003b58b...2570f8003e3839
Piekne czasy zdaje się nastają..zdróweczko panie i panowie
Iconography fucks with me
You look great in bloodstains
D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby
Dostaniesz czkawki jak zobaczysz ceny.Zamieszczone przez Rave
![]()
Niewypał, czy genialne posunięcie po wycofaniu się Nikona z obiektywów manualnych?
P.S.
Było już wcześniej na forum kilka postów o tym.
Hamerykanie kupia wszystko, potem pojda popstrykac szklem za 1500$ swojego kotka, lub znajomych przy kotlecieZamieszczone przez Władca Pixeli
![]()
D3-sta|16-85VR|105VR
"Hamerykanie kupia wszystko, potem pojda popstrykac szklem za 1500$ swojego kotka, lub znajomych przy kotlecie"
Smiej sie smiej, i co stego? Jak ich stac to moga nawet uzywac obiektywow do stracania jablek z drzewa. Za to w Polsce nawet zawodowiec zyjacy z fotografi bedzie mial problem kupic taki obiektyw. I to jest niby lepiej?
Tak, tak widzialem emotikone na koncu Twojej wypowiedzi, ale jakos nie kazdy zart mnie smieszy poprostu.
A moze to bylo wczesniej zaplanowane; Nikon odsprzedal kawalek swojej technologii zeisowi aby teraz ten robil manuale (oficjalnie wycofal sie z produkcji manuali). Nikon pozbyl sie mniej dochodowej czesci swojej produkcji zarobil na tym a zeis nie padnie tylko zacznie robic manuale i pewnie jakies lustro
dogadali się
i bardzo dobrze
"czuję jak rodzi się moc"
Jest napisane, że szkła będą w cenie konkurencyjnej do odpowiedników w Nikonie-F, pytanie tylko, co przez to rozumieją...
Jesli zakladaja, ze jakosc ich jest duzo lepsza od szkiel Nikona, to takze duzo wieksza cene -- jak by nie patrzec -- mozna nazwac "konkurencyjna".Zamieszczone przez Czornyj
![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Ja tam jestem dobrej myśli, bo kto im kupi szkła MF jak nie będą w dobrej cenie? Amerykanie? Dobre sobie...
Hmm....
To te szkła to nie AF?
Obśmiejcie mnie jeśli zasłużyłem.
P.
Skontaktuj się z nami