Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie ReadyBoost w Vista

Hej ostatnio mam zamiar w końcu kupić sobie nowego pen'a
    Wybór padł na SanDisk Cruzer Micro U3 4GB Ready Boost
    Tak jak o U3 wiem wszystko nawet w praktyce, tak ReadyBoost jest mi dobrze znany ale tylko w teorii
    Testował ktoś może jakiegoś pena z tym ficzerkiem ?
    Chodzi mi o konfig Ram/Pen w stosunku do 1:1 czyli PenDrive 4GB i RAM w kompie tez 4GB
    Czy w praktyce jest to tylko kolejny marketingowy shit Microsoftu czy faktycznie do czegoś to sie przyda ?

Jest co prawda jeszcze PenDrive SanDisk Cruzer Professional 4GB Ready Boost
    z dużo lepszym transferem (ale za to bez U3 sic!). ale w związku z tym, że nie jest to dla mnie priorytetem nie będę dokładał specjalnie do tego 350zl.
    Ostatnio edytowane przez Calme ; 21-11-2007 o 15:32

Domyślnie

Nie wiem jak z Vistą ale ja przed kilkoma dniami zakupiłem dokładnie tego pena (mam dość biegania do klientów z płytkami ) :
    http://www.komputronik.pl/Pamiec_Fla...elny,id,25728/

Tańszy od Twojego, znacznie lepiej wykonany i co najważniejsze w przypadku ReadyBost ( i nie tylko) - dużo, dużo szybszy. Naprawdę świetnie wykonany sprzęt w doskonałej cenie.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Oszczędny w słowach Awatar Larson
    Miasto
    Poronin - ale to nie miasto

Domyślnie

readyboost coś daje przy 512mb ram-u... przy 4GB to chyba prędzej zwolni system

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Nie wiem jak z Vistą ale ja przed kilkoma dniami zakupiłem dokładnie tego pena (mam dość biegania do klientów z płytkami ) :
    http://www.komputronik.pl/Pamiec_Fla...elny,id,25728/

Tańszy od Twojego, znacznie lepiej wykonany i co najważniejsze w przypadku ReadyBost ( i nie tylko) - dużo, dużo szybszy. Naprawdę świetnie wykonany sprzęt w doskonałej cenie.
    Dzieki za linka - szkoda tylko, ze nie ma U3 ale pomysle nad nim. Jak Ci dziala w praktyce to szyfrowanie ?

Cytat Zamieszczone przez Larson Zobacz posta
    readyboost coś daje przy 512mb ram-u... przy 4GB to chyba prędzej zwolni system
    No Vista na 512 za skarby nie wstanie raczej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Dzieki za linka - szkoda tylko, ze nie ma U3 ale pomysle nad nim. Jak Ci dziala w praktyce to szyfrowanie ?
    Nie korzystam z żadnych szyfrowań - kodów do rakiet nie trzymam więc nie bawię się w to
    Dla mnie najważniejsza była jakość wykonania (rozsypały mi się już w rękach dwa pendrivy) oraz szybkość transferu - uwielbiam czekać pół godziny na zapełnienie 4gb pendriva

Domyślnie

Sprawdz, czy U3 dziala z Vista ...
    Sam pomysl ReadyBoost to taka namiastka FlashDrive'u dla ubogich. Programy startuja troche szybciej, ale nie 10x. Mysle, ze lepiej jest kupic za te pieniadze wiecej pamieci RAM - pomijam fakt, ze trudno z nia chodzic od kompa do kompa .
    Mialem Vista razem z ReadyBoost (verbatim 2 Go). Skonczylo sie na tym, ze sformatowalem dysk i zalozylem XP SP2, a pen poszedl do szuflady.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Ok rozjasniliscie mi nieco sytuacje

Domyślnie

Jest tez ReadyBost do XP http://www.eboostr.com/
    Mozna sprawdzić jak działa. Daje odczuwalne przyśpieszenie dla uruchamiania aplikacji
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Jest tez ReadyBost do XP http://www.eboostr.com/
    Mozna sprawdzić jak działa. Daje odczuwalne przyśpieszenie dla uruchamiania aplikacji
    właśnie to cosik przetestowałem - no trzeba przyznać, że nie jest to kolejny , bzdurny dodatek "niby przyśpieszający" system. Na moim, w.w. pendrivie programy dostały niezłego kopa - PS3 uruchamia się 2.5 sekundy! Przy przeglądaniu folderów przez ACDSee miniaturki generowane są błyskawicznie - żadnych opóźńień!
    Dobre to, szkoda tylko, że wersja próbna trwała... 2 godziny

Domyślnie

nowart - a ile masz RAMu? czy jest sens to stosować przy 1GB RAM DDR2 667 Dual i procku AMD X2 3600+ i Windows XP ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów