Miałem NX 1.2 trial, który przestał być aktywny. Po ściągnięciu wersji 1.3 trial nie mogę jej otworzyć ponieważ domaga się klucza.
Odinstalowanie wersji 1.2 nic nie pomogło. Czy ktoś może coś pomóc?
Szukaj
Miałem NX 1.2 trial, który przestał być aktywny. Po ściągnięciu wersji 1.3 trial nie mogę jej otworzyć ponieważ domaga się klucza.
Odinstalowanie wersji 1.2 nic nie pomogło. Czy ktoś może coś pomóc?
pozdrawiam Krzysiek
Nie pomoże tu nawet koszenie systemu, trzeba go po prostu kupić i już.
D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900
Dziwna rzecz. W 1.3 chyba nie do konca działa kadrowanie.
Kiedy ustawię ratio na sztywno 6:4 lub 4:6 (czyli standardowe 2:3 po przemnożeniu), naniesieniu na zdjęcie ramek kadrowania, nie mam mozliwosci zatwierdzenia tego enterem czyli wykadrowania. Najnormalniej na swiecie sie nie da. Kiedy wyłączę "aspect ratio" i wykreślę proporcje ramek ręcznie wtedy enter działa.
A próbowałeś poklikać na skadrowanym obszarze?
Pozdrawiam Mariusz Sobecki
Początkujący amator z początkującym sprzętem (D40, N18-55 II, N18-200VR, N35/1.8, SB400, Velbon Sherpa 600R)
Tak.
Czy komuś się wzbogaciła wiedza na temat NX 1.3? Wyjaśnie mój problem: Nie przeinstalowywałem systemu XP od 3 lat, gdzieś od roku używałem najpierw NC 4, potem NX 1.2, potem zaktualizowałem bez odinstalowywania do 1.3 - i wszystko jak dla mnie pięknie chodziło (wielu oceni, że kiepsko, ale mi wystarczało). Schody zaczęły się w momencie przeinastalowania systemu, zainstallowałem samo 1.3 .net 2.0 i wszystko jest cudnie do momentu zapisu zdjęcia... miniatury wczytują się błyskawicznie, obróbka przebiega spoko, jednak w czasie zapisu current task w ogóle sie nie przesuwa, a sam proces zapisu praktycznie bez względu na liczbę wprowadzonych zmian, trwa 3-4 minut. Próbowałem już na osobnej partycji, framework próbowałem z aktualizacjami i bez - bez skutku.
Bardzo proszę o pomoc.
Mam to samo próbowałem zasięgnąć wiedzy na tym forum ale bez skutku
Księżak
D3s Nikkor 50/1.4, 24-70/2.8, 200 2.0 VR sabinka 900
Będę walczył. Jak coś wskóram, to dam znać
.
Udało się.
Program ruszył z kopyta, jeśli wprowadzam zmiany w pliku tylko na poziomie picture control, to zapisuje się do 5sekund, przy poważniejszych od 10 do 20 i generalnie śmiga na tym moim wraku athlonie 1.67.
Co zmieniłem? Odinstalowując poprzednią wersję, odinstalowałem też picture control utility, a nie jestem przekonany, czy z poziomu instalatora windows odinstalowywał się z NX, bo po prostu wcześniej go nie widziałem. Oczywiście odinstalowałem framework > Zrestartowałem > Zainstalowałem framework 2.0 x86 > zrestartowałem > doinstalowałem (nie wiem, czy koniecznie) aktualizacje zabezpieczeń framework KB928365 > zrestartowałem > zainstalowałem NX 1.3 na dysku C: > zrestartowałem > wypróbowałem.... działa > zrobiłem obraz dysku... hurra!!! cztery dni walki zakończone sukcesem. Oczywiście wcześniej zainstalowałem wszystkie możliwe aktualizacje XP Home, ok 150 sztuk.
Może się komuś ta informacja przyda.
Skontaktuj się z nami