Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Wyświetlanie zdjęć na TV

Witam

Ostatnio podłączyłem D50 do tv kablem z zestawu i tu zdziwienie zdjęcia są wyświetlane czarno białe... w aparacie mam ustawiony Pal - próbowałem NTSC nic to nie dało... tak ma być ? czy coś pominąłem ?

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

czasami to kwestia kabli
    Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S ; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka

Domyślnie

może po prostu tv i parat nie współgrają ze sobą, lub tv nie widzi kolorów na złączu, może innym kablem ???? u mnie wyświelta w kolorach, upewnij się czy kabel włożyłeś do końca czasem nie ma dobregostyku i też takie rzeczy się mogą dziać.
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

kabelek dopięty do końca... dziwne w sumie mam aparat już kilka lat a dopiero dzis zaszla potrzeba podłączenia
    (dopiero teraz ten kabel po raz pierwszy rozpakowałem do tv kabelek ma żółta końcówkę wpinam do tv panasonica 29 100hz w miarę nowego i jest B&W wpiąłem z ciekawości jakiś kompakt fuji i jest w kolorze nie wiem o co chodzi

Domyślnie

ja z kolei jak podepne d70s pod mojego samsunga to nie ma wogole ostrosci, kolory tak wala po oczach ze nie idzie na to patrzec i to bez wzgledu jaki kabel
    ?????
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Sprawdź na innym tv. Podobny problem mam po podłączeniu D80 do plazmy LG - brak kolorów i nieostry obraz. Na kineskopowym soniaku wszystko jest ok.

Oszczędny w słowach Awatar RAMA
    Miasto
    Wawa\B-stok

Domyślnie

Na LCD też wyświetlanie jest raczej tragiczne... za to lecąc przez kompa jest bajka...
    Z tego wniosek że kabelek można zostawić sobie na "szkło" Reszta sprzętu pozwala wyświetlać tylko z nośnika.

Domyślnie

Radzik100: tez mam Panasonica i u mnie przynajmniej jest tak, ze trzeba 2 razy nacisnać konkretny przycisk Av ( kolorowe : czerwony, żółty, zielony) w zależności od tego pod które wejście podłączyłeś aparat.

Domyślnie

Ja mam podobnie jak Paradox, TV Grundig, przy podlaczeniu aparatu trzeba przelaczyc AV kilka razy na "inne" wejscie. Dokladnie wyglada to tak ze na EXT1 kolorow brak ale juz na EXT2 kolory sa, podobnie mialem przy Xboxie.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paradox Zobacz posta
    Radzik100: tez mam Panasonica i u mnie przynajmniej jest tak, ze trzeba 2 razy nacisnać konkretny przycisk
    W moim Panasoniku jest tak samo.

Uprawnienia umieszczania postów