Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie D40 migające częsci zdjęć na wyświetlaczu

Witam
    W najaśniejszych obszarach zdjęć (białych i prawie białych) na wyświetlaczy miga obraz, zmienia się z białego na czarny, jeśli powiększę zdjecie to nic się nie dzieje obraz jest poprawny, czy ktoś też tak ma, czy to jakaś wada, czy to jest normalne?
    Pemal

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

przypadkowo włączyłeś opcję aby pokazywał ci miejsca przepalone, zdarza się to przypadkiem podczas przeglądania zdjęć

Domyślnie

Podświetlanie prześwietlonych obszarów w zdjęciu, bardzo przydatna opcja, te migające obszary to po prostu miejsca gdzie nie zapisały się żadne informacje. Widać żeś nie przywitał się z instrukcją

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

na boki przeglądasz zdjęcia, góra i dół przełączasz opcje, krzywe itp... (lub odwrotnie )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madmips Zobacz posta
    na boki przeglądasz zdjęcia, góra i dół przełączasz opcje, krzywe itp... (lub odwrotnie )

Dokładnie
    Nikon D40x... AF-S Nikkor 18-55mm 3.5-5.6GII AS-F Nikkor 55-200mm 4-5.6G

Unhappy

"kupiłem sobie aparat D40(x)..; nie dość że nie chce mi się zajrzeć do instrukcji to nie umiem korzystać z internetowych wyszukiwarek" dotychczas nie miałem nic do tego body i pewnie nie będę miał... ale do użytkowników tych aparatów zaczynam mieć żal o brak chęci... FORUM NIKON nie jest internetową instrukcja obsługi i informacji technicznej dla użytkowników aparatów D40 i D40x.. zaczyna sie robić za dużo wątków tego typu...
    z pewnością w zakresie wiedzy jaką może zaoferować forum będziemy się wspierać... ale troszkę więcej subtelności i przemyślenia w zadawaniu pytań życzę...

przepraszam tych których uraziłem...

Może założyć dział dla Użytkowników D40... zmobilizowałoby ich to może w swoim gronie na odnajdywanie odpowiedzi na nurtujące ich pytania i szybciej nauczyliby sie swoich aparatów... a nie są złe... tylko te chęci i mobilizacja...

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez vasper31 ; 21-11-2007 o 01:19
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

pebees
    Gość

Domyślnie

Wszystko wyjaśnione (po raz setny chyba), więc zamykam.

Uprawnienia umieszczania postów