na dziś jeszcze nie.
nawet wersja testowa - C1 v. 4 beta 2 czyta raw z d3, a z d300 podobno nie.
Szukaj
na dziś jeszcze nie.
nawet wersja testowa - C1 v. 4 beta 2 czyta raw z d3, a z d300 podobno nie.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
działa z ta wersją, która rejestrowałeś i pozwala na 1 upgrade. Poczekaj na wersję obsługującą D300, powinna wyjść w najbliższych paru tygodniach. Mam nadzieje, że przeskoczą już na wersje 4.xx i że będzie można aktualizowac do tej wersji. Ale pewnych informacji - nie mam.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
W ramach promocji sandisk-a dostajesz licencje na C1 LE + jeden darmowy upgrade (czyli właśnie do 4.0 jak wyjdzie).
Nie wiem czy jak zarejestrujesz dopiero 4.0 to czy będzie Ci przysługiwał dalej darmowy upgrade ....
Jak na razie Beta u mnie sprawowała się dobrze (i nie musisz 'marnować' kodu) - ale niektórzy jak widać mają z nią kłopoty.
Core2Duo 2.16Ghz, 2GB Ram, laptop dysk 5400.
CaptureNX uruchamia się wolno (koło 10-15 sek).
Wczytanie NEF-a który nie był za bardzo edytowany to jakieś 2-3 sek do pojawienia się, następne 4-5 sek do zniknięcia !.
Zapisanie NEF-a to około 3-5 sek.
Wczytanie NEF-a w którym sporo zmieniłem - nawet 10 sek...
Reszta funkcji działa praktycznie real-time. Ogólnie daje się używać, bardzo nie narzekam, ale ja się tylko bawię![]()
Skontaktuj się z nami