Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

na dziś jeszcze nie.
    nawet wersja testowa - C1 v. 4 beta 2 czyta raw z d3, a z d300 podobno nie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    na dziś jeszcze nie.
    nawet wersja testowa - C1 v. 4 beta 2 czyta raw z d3, a z d300 podobno nie.
    Tzn wiem bo testowalem beta - tylko mi chodzi o to czy ten serial, ktory dostalem nie dziala tylko np z starsza wersja ? Mam nadzieje, ze nie...

Domyślnie

działa z ta wersją, która rejestrowałeś i pozwala na 1 upgrade. Poczekaj na wersję obsługującą D300, powinna wyjść w najbliższych paru tygodniach. Mam nadzieje, że przeskoczą już na wersje 4.xx i że będzie można aktualizowac do tej wersji. Ale pewnych informacji - nie mam.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

W ramach promocji sandisk-a dostajesz licencje na C1 LE + jeden darmowy upgrade (czyli właśnie do 4.0 jak wyjdzie).
    Nie wiem czy jak zarejestrujesz dopiero 4.0 to czy będzie Ci przysługiwał dalej darmowy upgrade ....

Jak na razie Beta u mnie sprawowała się dobrze (i nie musisz 'marnować' kodu) - ale niektórzy jak widać mają z nią kłopoty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Wiecie co rece mi opadaja z tym NX - RAM zre nieporownanie bardziej niz inne aplikacje graficzne - na potege doslownie - byle operacja czy to powiekszenie RAW, czy redukcja szumu czy inna *******a trwa tyle, ze sie odechciewa - dawno nie widzialem juz tak niedopracowanego produktu po prostu rece opadaja.
    Nie wiem czy i 8GB ramu da rade na tym dziadostwie - tak czy siak niewspolmiernie obciaza calego kompa w stosunku do szybkosci pracy - nie wyobrazam sobie na dalsza mete obrobke kilkudziesieciu zdjec na tym.
    ja mam 2 gb ramu, athlona x2 5200+ Gf 7600 gt do tego nie widze najmniejszej roznicy miedzy PS CS3 a CNX1.3 w predkosci dzialania. tyle ze nie mam w tle gg skype, osiolka itp smieci. czytsty windows, putty, czasem seamonkey w tle i wszytsko
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Core2Duo 2.16Ghz, 2GB Ram, laptop dysk 5400.

CaptureNX uruchamia się wolno (koło 10-15 sek).
    Wczytanie NEF-a który nie był za bardzo edytowany to jakieś 2-3 sek do pojawienia się, następne 4-5 sek do zniknięcia !.
    Zapisanie NEF-a to około 3-5 sek.
    Wczytanie NEF-a w którym sporo zmieniłem - nawet 10 sek...

Reszta funkcji działa praktycznie real-time. Ogólnie daje się używać, bardzo nie narzekam, ale ja się tylko bawię

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    działa z ta wersją, która rejestrowałeś i pozwala na 1 upgrade. Poczekaj na wersję obsługującą D300, powinna wyjść w najbliższych paru tygodniach. Mam nadzieje, że przeskoczą już na wersje 4.xx i że będzie można aktualizowac do tej wersji. Ale pewnych informacji - nie mam.
    Dzieki za info w takim razie czekam na ta wersje -

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów