Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Automation Fair 2007

Hej !

Temat może dla wielu odległy, ale chyba ciekawy - coroczne targi automatyki, największe w USA, organizowane przez Rockwell Automation, w tym roku w Chicago w dniach 14-15 listopada. Poniżej trochę zdjęć robionych zestawem Sigma 30 (=wąsko ) + Nikkor 60. W sumie 12 zdjęć.

1 - od czegoś trzeba zacząć - najlepiej od rejestracji

2 - wystąpienie prezesa firmy

3 - mrooooooooowie ludzi

4 - zarządzanie produkcją, czyli "jak to działa?"

5 - a może jakieś urządzenia pomiarowe ?

6 - krótka przerwa i ulubione napoje.... zaraz - gdzie są chipsy ?

7 - znowu na targach - ustawianie urządzeń

8 - a może mierniczek ? na stoisku firmy Fluke

9 - ważnym elementem Automation Fair są szkolenia, seminaria i workshopy - tutaj szkolenie w zakresie napędów (= urządzeń sterujących silnikami - np. w zakładach produkcyjnych)

10 - jak wyżej - close-up

11 - fantasyczne tereny targowe McCormick w Chicago (krzywo, ale co tam)

bonus (znowu nieprostowany ) - w ramach zachęty do przejrzenia zestawu zdjęć architektury Chocago, które niebawem wpadną do odpowiedniego katalogu na NF

Jak ktoś będzie bliżej zainteresowany wydarzeniem, z chęcią udzielę informacji na PM.

Pozdrowienia,
    Zbyszek

Domyślnie

6 i ostatnie dwa najbardziej....najwieeksze targi z elektroniką na jakich byłem to "elektro - expo' (czy jakoś tak) w Pałacu Kultury...dość cięzko pokazać coś takiego w interesujący sposób, dlatego zdjęcia mniej z tematem związane uzupełniają...i ogólne wrażenie jest +

Domyślnie

A Kena Rockwell'a nie spotkałeś przypadkiem ?
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Hehe, to chyba inna bajka, ale rzeczywiście nie pomyślałem o tej zbieżności

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

świetne foty, fajny reportaż. Z jakiej okazji tam trafiłeś?

Domyślnie

Nasza redakcja (a właściwie ja) współpracuje z Rockwell Automation, no i byłem zaproszony przez firmę na targi. Co prawda trwało to tylko 3 dni, ale w tym czasie solidnie pozwiedziałem imprezę, porobiłem wywiady, a i też zdążyłem obejść trochę centrum Chicago. Ogólnie wrażenia pozytywne, choć czy bym chciał mieszkać na stałe w US - nie wiem ...

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

a mogę zapytać co to za redakcja? ja współpracuję z Helmholz GmbH... od jakiegoś czasu...

Domyślnie

Szczegóły (shhh, secret ... ) poszły na PM.

Domyślnie

Reportaż fajny, ale dwa ostatnie lecą na pysk jak nie wiem co. Zresztą pewnie zaraz Bombel i tak Cię postawi do pionu

Domyślnie

Wiem, wiem, wrzucałem je jeszcze na gorąco. Dopiero dzisiaj przeprocesowałem większość zdjęć i poprostowałem perspektywę tam, gdzie to było konieczne (głównie miasto, bo tam był hardcore). Tak więc pokażę w innym wątku już bardziej poprawne technicznie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów