Zastanawiam sie nad D50 ze wzgledu na mozliwosc przeznaczenia duzej ilosci gotowki na lepsze obiektywy (naprawde tanie body), mianowicie Nikkor AF DX Fisheye 10,5mm f/2,8G ED oraz Sigma 70-200/2.8 APO EX DG. Poniewaz zdaza mi sie fotgrafowac odrobine sportu i czasami w trudnych warunkach oswietleniowych (jakis teatr) chcialem zapytac o dzialanie AF tego aparatu. Czy jest wystarczjaco dokladny? Czy ostrzy w miare szybko? I na ile sie gubi w trudnych warunkach np. slabego oswietlenia. Czy jasne szkolo duzo w tej kwesti pomoze?
Rozumiem, ze na pytania ktore zadalem trudno udzielic jest odpowiedzi na jakiej skali czy jednym porownaniem. Mnie chodzi o opinie uzytkownikow jak najbardziej subiektywna. Czy ejstescie zadowoleni, czy czesto zdazaja sie "spudlowane" zdjecia?
Tak kombinuje, zeby kupic tanie body, ze dwa zoomy i jedna stlake oraz BS800, potem uzbierac troche kasy i zmienic puszke na cos lepszego (za jakis rok albo dwa)... i nie wiem czy aby D50 nie jest nazbyt amatorkim apratem (prosze sie nie obrazac za to okreslenie, mam na mysli poprostu najtansza lustrzanke Nikona a z promocja to chyba i na rynku).
Wszelkie inne uwagi co do uzytkowania tego aparatu mile widziane.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami