Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie AF w D50 - pytanie do uzytkownikow

Zastanawiam sie nad D50 ze wzgledu na mozliwosc przeznaczenia duzej ilosci gotowki na lepsze obiektywy (naprawde tanie body), mianowicie Nikkor AF DX Fisheye 10,5mm f/2,8G ED oraz Sigma 70-200/2.8 APO EX DG. Poniewaz zdaza mi sie fotgrafowac odrobine sportu i czasami w trudnych warunkach oswietleniowych (jakis teatr) chcialem zapytac o dzialanie AF tego aparatu. Czy jest wystarczjaco dokladny? Czy ostrzy w miare szybko? I na ile sie gubi w trudnych warunkach np. slabego oswietlenia. Czy jasne szkolo duzo w tej kwesti pomoze?

Rozumiem, ze na pytania ktore zadalem trudno udzielic jest odpowiedzi na jakiej skali czy jednym porownaniem. Mnie chodzi o opinie uzytkownikow jak najbardziej subiektywna. Czy ejstescie zadowoleni, czy czesto zdazaja sie "spudlowane" zdjecia?

Tak kombinuje, zeby kupic tanie body, ze dwa zoomy i jedna stlake oraz BS800, potem uzbierac troche kasy i zmienic puszke na cos lepszego (za jakis rok albo dwa)... i nie wiem czy aby D50 nie jest nazbyt amatorkim apratem (prosze sie nie obrazac za to okreslenie, mam na mysli poprostu najtansza lustrzanke Nikona a z promocja to chyba i na rynku).

Wszelkie inne uwagi co do uzytkowania tego aparatu mile widziane.

Domyślnie

SiD, mam D50 i sigme 70-210 4-5,6... takze szkielko duuzo gorsze niz Ty planujesz zakupic... robie troche zdjec siatkowki (na meczach PLS)... i powiem Ci ze jestem zachwycoye AFem moja opinie moze dyskredytowac to ze nigdy nie mialem w reku lepszej puszki z lepszym szklem na meczu mysle jednak ze lepiej wziac slabsze body z lepszymi szklami niz w druga strone
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czyli innymi AF nadaza i zadzaja sie ostre fotki A istnieje w D50 jakies ciagly AF? Taki ktory sledzi obiekt?

Domyślnie

No oczywiście że jest Continous AF. Bez przesady nie jest to az tak amatorski sprzęt
    D300 + S 10-20 | T 17-50 2.8 | T 90 2.8 | S 70-200 2.8 | SB-800 | SB-600 | Cokin Hitech 0.6 1.2 |
    LowePro CompuTrekker AW
    http://submit.shutterstock.com/?ref=64681- zarabiaj na zdjęciach!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no ale czy ktos moglby opisac jego dzilanie, wlasne doswiadczenia, chyba nie prosze o az tak wiele

Domyślnie

Co do spudłowanych zdjęć to moim zdaniem ten aparat ich nie robi bez problemu podczas zmierzchu ustawił mi ostrość na wenus z kitem 18-55 gdy w ekstremalnych warunkach niezłapie ostrości to nie zrobi zdjęcia( z czego bardzo jestem zadowolony ) może to prosty aparat ale to co w nim jest działa tak jak powinno.
    D50 nex5n x-pro1

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no a o szybkosci AF, cos wiecej? jakies szczegoly, uwagi, najchetniej jakies zdjeci z meczu jako przyklad? Z reszta nie chodzi mi o sam AF, jak wspomnialem kazda opinia ktora bedzie poprta przykladami i opiniami mi sie przyda. Nie chce mi sie wiezyc, ze wsrod tylu posiadaczy D50 ktozy tak sobie chwala aparat nikt nie chce podzielic sie ze mna swoimi spostrzezeniami

Domyślnie

ustawił mi ostrość na wenus
    Hahaha, aparat ustawił Ci ostrość na nieskończoność a nie na planetę
    mju II / D50+18-70DX

Domyślnie

na gwiazdach nie złapie ostrości nie ustawi się na nieskończoność i nie zrobi zdjęcia
    D50 nex5n x-pro1

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Radziwiłłów/Wawa

Domyślnie

Mogę tylko powiedziec o AF w 18-70, bo tylko taki mam (chociaż niedługo dotrze do mnie tokina 12-24). Śmiga naprawdę expresowo, ciągły sprawdzałem w warunkach zwykłych i przy słabym oświetleniu i też działał bardzo dobrze. Czasami to nawet nie zauważam że aparat ustawia ostrośc
    ...a ja się nie boję, zawsze robię swoje

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów