żeby zrobili jakiś gigantyczny skok od IQ180... nie powiem.
Szukaj
żeby zrobili jakiś gigantyczny skok od IQ180... nie powiem.
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Robert. Zakres ISO 50 - 12.800. To się nawet do ślubów nadaje(i juz pod tym kątem nasi wyceniają "opłacalność" zakupu tergo body - ci ślubniacy to szarańcza)
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
orzesz
nie wiem jak to zrobiłem, ale odpowiadałem na ostatni post na pierwszej stronie ;PP
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Nowsza, prostsza i przez to tańsza ścianka, za tylko 33 tys USD![]()
![]()
![]()
Rozmiar 53.7 x 40.4 mm, rozdzielczość 100 Mpix
http://www.optyczne.pl/10219-news-Ph...obiektywy.html
Właśnie jakoś sobie nie potrafię wytłumaczyć tego biznesu.
Całe body Hasseblad H6D-100 o takich samych parametrach matrycy kosztuje taniej jak sama ta ścianka.
Po pierwsze kosztuje tyle samo, po drugie cena body to 0,001 wartości aparatu ze ścianką, po trzecie phase one robi lepsze ścianki niż hasselblad![]()
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
A czy to nie ten sam sensor od Sony co w H6D? wymiary i parametry kropka w kropkę?.
Poza tym jak body to taki niski koszt to moduł wifi to już pewnie ułamek tego ułamka![]()
Rzeczywiście ciekawe
niby wielkość pikseli taka sama (4,6u) ale wg specyfikacji PhaseOne jest o 0,4mm większy
Sensor dimensions
Hassek 53.4 × 40.0mm
PhaseOne 53.7 x 40.4
To musiałem przegapić końcówki przeglądając specyfikacje, w takim układzie te 0,4mm tłumaczy wszystko![]()
Skontaktuj się z nami