Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Domyślnie

Wiem. Mówimy oczywiście o sprzecie fotograficznym.
    Kiedyś będa wieksze matryce ale to pewnie z 5-10 lat.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Wiem. Mówimy oczywiście o sprzecie fotograficznym.
    Kiedyś będa wieksze matryce ale to pewnie z 5-10 lat.
    Byłbym raczej sceptyczny - nawet obecny rynek średniego formatu ledwo dyszy, Hasior otarł się o bankructwo, Mamiya też balansuje na krawędzi, Franke&Heidecke poszło do piachu. Matryce średnioformatowe produkuje Dalsa i Kodak, kokosów z tego raczej nie mają, istnieje więc ryzyko, że mogą sobie dać z tym spokój. Symptomatyczne jest również to, że Leica wprowadziła MF ze znacznie mniejszą matrycą...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Popatrz na zdjęcie mamiyi i dupki. Gdyby ścianka miała kryć 6x7 to by musiała być wiele większa niz na zdjęciu.
    masz rację, na tym zdjęciu nie wygląda to na 6x7
    Mamiya + Sony

Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-06-2010 o 15:01
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

tutaj Jacku masz więcej szczegółów technicznych
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Wiem, okazuje się, że to praktycznie RZ33 to taka nazwa kitowego zestawu, to znana już Mamiya RZ PRO IID ze ścianką DM33. Zaleta taka, że nie trzeba adaptera, a wada taka, że chodzi tylko z wersją D mamiyi, a z moją już chyba sie nie da. Czy oni nie mogli zrobić opcjonalnie kabelka od ścianki do przedniego elektronicznego gniazda spustu i w ten sposób uradować wszystkich posiadaczy starszych RZ ? Koniecznie chcą wypchnąc jak najwięcej nowych wersji body. Mogliby sobie to odpuścić, a liczyć na większy zbyt ścianek.

Domyślnie

RZ33 to wielka lipa, tzn tak jak napisałeś nic nowego poza tym co już było.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

No to Mamiya w całości już nalezy do Phase One. http://www.optyczne.pl/9131-news-Mam...Phase_One.html

Domyślnie

Phase One XF 100MP - matryca Sony, włąściwie nie ma juz cropa, to prawie 645.
    http://www.optyczne.pl/9221-news-Pha..._XF_100MP.html
    Synchronizacja z błyskiem z niektórymi szkłami - 1/1600s oj oj można pomarzyć
    Cenę przemilczmy. Dlaczego Pentax potrafi zaoferować MF jednak znacząco taniej?

https://www.phaseone.com/en/Products...s/XF100MP.aspx (można pobrać tiffy)
    https://www.youtube.com/watch?v=Q8igrcIH5K4
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-01-2016 o 13:28

Domyślnie

dziwna decyzja IMO, parametry jak w mojej 10 letniej 30 MPx? ISO 800?
    w czasach kiedy bezlusterkowce mają 40MPx i ISO 12000?

Wychodzi na to, że wzięli PhaseOne 30+ i wymienili wyświetlacz... po kiego?
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni