Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Domyślnie

Można z powodzeniem używać kilku systemów na tym samym komputerze.
    VISTĘ i XP też, ba nawet bywa to często dość praktyczne.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Można, ale ilu tak robi regularnie?
    Fiat Lux

Domyślnie XP a Vista

kupilem Della z Vista , na pierwszy rzut oka (graficznie ), swietny system operacyjny , natomiast nie chciala sie dogadac z PS-em CS , oraz Capture One Pro , kupilem wiem na allegro Proffesionala za 160 zl dedykowanego do della , wersja na jeden komp i jestem happy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Korchez Zobacz posta
    Teraz jestem na etapie kombinowania z płytą instalacyjną a jak nie dam rady to kupię zewnętrzną stację dyskietek, żeby przy instalacji sterownik podać z dyskietki.
    Już wiesz jak to zrobić, czy podać Ci podpowiedź?
    nLite, to lekarstwo na Twój problem. Można dodać do instalacyjnej każdy sterownik i dużo, dużo więcej.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Oszczędny w słowach Awatar arecki1
    Miasto
    Zachodniopomorskie/Świnoujście

Domyślnie

Witam. Szczerze powiedziawszy to jeżeli chcesz wydać pieniądze na laptopa to California Access niech będzie jedną z ostatnich firm, które będziesz miał na myśli. Niestety miałem styczności z kilkoma modelami tej firmy i każdy wykonany był z baaardzo tandetnedo plastiku i przy każdym ruszeniu laptopem coś skrzypiało i trzeszczało. Poza tym po kilku miesiącach coś tam odprysło i odpadło (nie to żeby klient uderzał tym laptopem o coś - tak po prostu w zwykłym użytkowaniu). Co moge w zamian polecić ? Tak jak koledzy napisali: Toshiba, Dell, Compaq ewentualnie HP. Ja w firmie użytkuje z powodzeniem dwa Dell'e i ostatnio nawet 3 godziny deszczu go nie zmogły chociaż naprawdę myślałem że to już jego koniec. Osobiście polecałbym IBM lub tak jak to teraz się nazywa Lenovo (chociaż z tymi nie miałem styczności). IBM kiedyś, jakiś stary model, spadł mi z auta (upsss.. zapomniałem go schować i został na dachu) i gdyby matrycę wymienić to działałby dalej (matryca pękła na pół ale obraz wyświetlała ). Ale najlepiej jak pojedziesz do jakiegoś większego sklepu i sam sprawdzisz.

Co do Visty to ilu osób się nie spytasz to tyle dostaniesz odpowiedzi. Ja osobiście testowałem przez 2 dni ten system. Niestety musisz mieć w miarę dobry sprzęt aby po jakimś czasie (czytaj po zainstalowaniu kilkunastu aplikacji i innych dupereli) nie zaczął zamulać. Mnie osobiście zniechecił brak wsparcia dla starszego sprzętu (miałem wtedy GForce'a MX 4 440) i odpusciłem sobie. Jak dla mnie to chłopaki zbyt mocno gonią za efektami wizualnymi a nie skupiają się na tym co najważniejsze. Głupio się robi człowiekowi gdy system "wsysa" kilka GB z dysku i daje w zamian "3d pasjansa" (subiektywne odczucie ). Bym się mocno cieszył jakby MS kontynuował droge opartą na Win2000. Najlepszy system w moim odczuciu. Bez zbędnych bajerów i działa u mnie w pracy od 4 lat bez reinstalowania. Ale jak to mówią... Twój wybór
    "Nie ma czegoś takiego jak brak snu, jest tylko brak kawy" - David Simmons

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Dziękuję za rady! Nie spodziewałem się takiego odzewu na pytanie. Dopiero teraz miałem okazję dostać się do sieci, więc poczułem się mile zaskoczony

Chętnie pozostałbym przy XP, ale wiem, że ze sterownikami ciężko - zwłaszcza dla HP Pavilon ,którego też biorę pod uwagę. Nie będę ukrywał, że finansowo jestem ograniczony do max 3500 PLN, a będzie ciężko kupić coś dwurdzeniowego z 2 GB RAM i kartą inną niż Intel 950

Dziękuję bardzo i pozdrawiam forumowiczów !!
    Brak stopki

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów