Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Blanka

Domyślnie

tak nr 2 bardzo ciekawe.

możesz powiedzieć w jaki sposób było oświetlane? czy takie zastane światełko tylko?

pozdrawiam

D90 + SY14/2,8UMC+ N18-55 + N35/1,8 + N50/1,8 + SY85/1,4AE + N70-300VR + SB-600 + grip alpha

http://www.photoblog.pl/paul27

Domyślnie

jedynka faktycznie nieco nienaturalna, ale i tak mi sie podoba...!

dwójka bardzo sympatyczne foto...!

wiem że dużo nie wnoisłem, ale nie moglem sie powstrzymac po starej znajomosci....
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

oglądając fotki przejrzałem później kolejne posty i wszyscy są za 2 a jedynka zdecydowanie nie.... czemu? tak z ciekawości pytam bo w drugim odnoszę wrażenie że jest nieostre... tz oczka są bardzo ładne ale tylko a i tak początkowe wrażenie - fotka nieostra; ostrość "pojawia się" później. hmmmm nie wiem czemu dyskwalifikujecie fotkę bez podania jakichkolwiek informacji z których można by wyciągnąć wnioski do dalszej nauki... nie każdy jest artystą jak kilku fotografów i fotografików z forum.
    w pierwszym widać kilka nie trafionych elementów wynikających z pozycji modelki... kolejne podbródki; ładna buzia lecz w tej pozycji wygląda mało korzystnie...; włosy układają się dziwnie tz jak odstająca peruka....; kadrowanie..... nie potrafię powiedzieć dokładnie co nie pasuje - ucięcie ramienia? nie potrafię powiedzieć.
    Moim celem jest tylko konstruktywna krytyka fotki a nie obrażanie kogokolwiek....

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel777 Zobacz posta
    tak nr 2 bardzo ciekawe.
    możesz powiedzieć w jaki sposób było oświetlane? czy takie zastane światełko tylko?
    naturalne światło, za dyfuzor posłużyły chmury

Cytat Zamieszczone przez pawel
    w pierwszym widać kilka nie trafionych elementów wynikających z pozycji modelki... kolejne podbródki; ładna buzia lecz w tej pozycji wygląda mało korzystnie...; włosy układają się dziwnie tz jak odstająca peruka....; kadrowanie.....
    masz rację, podbródki starałem się wyeliminować ale nie wszytsko się udało, dlatego żona tego zdjęcia nie lubi, a ja czuję do niego jakąś słabość. Podoba mi ułożenie nóg.
    W jedynce wrażenie nieostrości może wynikać z zastosowanego gaussian blur, może GO jest ciut za płytka ale w zasadzie oczy i usta są ostre więc ja uznaję, że jest OK. Niemniej dzięki za uwagi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    wiem że dużo nie wnoisłem, ale nie moglem sie powstrzymac po starej znajomosci....

rozumiem, że mam Ci dziękować za wyrozumiałość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    rozumiem, że mam Ci dziękować za wyrozumiałość

no coś ty....

jest dobrze tyle że nic konstruktywnego nie napisałem... a wtedy lepiej nie pisać... no ale pozwoliłem sobie...
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Zdecydowanie jedynka. Bardzo ładne z treści i kadru. A takich dwójek są tutaj dziesiątki...

Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów