tak nr 2 bardzo ciekawe.
możesz powiedzieć w jaki sposób było oświetlane? czy takie zastane światełko tylko?
pozdrawiam
Szukaj
tak nr 2 bardzo ciekawe.
możesz powiedzieć w jaki sposób było oświetlane? czy takie zastane światełko tylko?
pozdrawiam
D90 + SY14/2,8UMC+ N18-55 + N35/1,8 + N50/1,8 + SY85/1,4AE + N70-300VR + SB-600 + grip alpha
http://www.photoblog.pl/paul27
jedynka faktycznie nieco nienaturalna, ale i tak mi sie podoba...!
dwójka bardzo sympatyczne foto...!
wiem że dużo nie wnoisłem, ale nie moglem sie powstrzymac po starej znajomosci....![]()
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
oglądając fotki przejrzałem później kolejne posty i wszyscy są za 2 a jedynka zdecydowanie nie.... czemu? tak z ciekawości pytam bo w drugim odnoszę wrażenie że jest nieostre... tz oczka są bardzo ładne ale tylko a i tak początkowe wrażenie - fotka nieostra; ostrość "pojawia się" później. hmmmm nie wiem czemu dyskwalifikujecie fotkę bez podania jakichkolwiek informacji z których można by wyciągnąć wnioski do dalszej nauki... nie każdy jest artystą jak kilku fotografów i fotografików z forum.
w pierwszym widać kilka nie trafionych elementów wynikających z pozycji modelki... kolejne podbródki; ładna buzia lecz w tej pozycji wygląda mało korzystnie...; włosy układają się dziwnie tz jak odstająca peruka....; kadrowanie..... nie potrafię powiedzieć dokładnie co nie pasuje - ucięcie ramienia? nie potrafię powiedzieć.
Moim celem jest tylko konstruktywna krytyka fotki a nie obrażanie kogokolwiek....
pozdrawiam
naturalne światło, za dyfuzor posłużyły chmury![]()
masz rację, podbródki starałem się wyeliminować ale nie wszytsko się udało, dlatego żona tego zdjęcia nie lubi, a ja czuję do niego jakąś słabość. Podoba mi ułożenie nóg.Zamieszczone przez pawel
W jedynce wrażenie nieostrości może wynikać z zastosowanego gaussian blur, może GO jest ciut za płytka ale w zasadzie oczy i usta są ostre więc ja uznaję, że jest OK. Niemniej dzięki za uwagi![]()
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
Zdecydowanie jedynka. Bardzo ładne z treści i kadru. A takich dwójek są tutaj dziesiątki...
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami