Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie Nikon Coolpix 5700

Pomóżcie, aparat jw. - nie otwiera się pokrywa wbudowanej lampy błyskowej. Po ręcznym otwarciu trzeba znowu kilkakrotnie zmuszać ją do zamknięcia. Sprzedałem ten aparat i teraz świecę oczami przed kupującym!
    Roman

Domyślnie

Z tego co pamiętam to do zamknięcia zawsze trzeba było ją zmuszać. Chyba żadna lampa wbudowana sama się nie zamyka. A że sie nie otwiera, no cóż, pewnie jakieś uszkodzenie mechaniczne.
    pozdrawiam
    Tomek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Ponawiam pytanie - prośbę, oczywiście, ja o tym wiem - pokrtwe lampy zamyka się ręcznie. Najgorzej z otwarciem - trzeba jej pomagać, nie widać żadnego uszkodzenia - jest tam rodzaj haczyka czy ząbka który prawdopodobnie nie zwalnia pokrywy lampy. Czy ktoś wiedziałby jak to naprawić?

Domyślnie

Może weź gruszkę gumową, przedmuchaj, przeczyść pędzelkiem. To może być jakieś niewielkie zanieczyszczenie. Może stuknąłeś go kiedyś? Ja miałem podobny problem z D70s, gdy pies wylał mi piwo na aparat (moje, nie jego, mój pies nie pija piwa). Na mokro działał, gdy wyschło, zaczęły się kłopoty. Ale rozruszanie, przedmuchanie i przemycie pomogło. Poruszaj, postaraj się np. podsłuchać, czy gdzieś nie ociera itp.

Uprawnienia umieszczania postów