Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: NEF z D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    D200 ma możliwość wyboru kompresji NEF stratnie lub bezstratnie. Oraz bez kompresji. Czyli można miec NEF na trzy sposoby.
    Kurde szukam szukam i znaleźć nie mogę. W RAW Compression mam tylko dwie opcje. ???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    D200 ma możliwość wyboru kompresji NEF stratnie lub bezstratnie. Oraz bez kompresji. Czyli można miec NEF na trzy sposoby.
    Albo masz jakiś nowy soft, albo ja o czymś nie wiem. Która pozycja w menu to kompresja bezstratna?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Robilem jakies porownanie. Roznica byla na tyle mala, ze nawet dla takiego zboczenca jak ja -- byla pomijalna. Czasami tylko jakies super-hiper-duper high-tech robie z wylaczona kompresja, a to i tak tylko dla polepszenia samopoczucia (zeby sie utwierdzic, ze zrobilem wszystko co bylo mozna, zeby jakosc byla najlepsza).
    Teraz szykuje mi sie po nowym roku 300 produktów do namiotu bezcieniowego wiec wole posiadać małe nefy
    niz obrabiać duże pliki na starym komputerze .
    Dziekuje .
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Teraz szykuje mi sie po nowym roku 300 produktów do namiotu bezcieniowego wiec wole posiadać małe nefy niz obrabiać duże pliki na starym komputerze.
    Wielkosc pliku ma generalnie male znaczenie dla pozniejszej obrobki (w zasadzie jedynie wydluzy czas kopiowania plikow z karty). Komputer obrabia obraz, a nie plik, a obraz czy to JPG czy NEF kompresowany czy tez nie -- zajmuje w pamieci komputera tyle samo miejsca i tyle samo mocy na obrobke potrzebuje.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    Albo masz jakiś nowy soft, albo ja o czymś nie wiem. Która pozycja w menu to kompresja bezstratna?

chyba się pomyliło z d300 - ten owszem ma ponoć kilka poziomów kompresji. D200 ma albo kompresowane, albo nie.
    FX / DX + ultra szeroko przy 2,8 oraz całkiem wąsko też 2,8
    Photone.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Kurde szukam szukam i znaleźć nie mogę. W RAW Compression mam tylko dwie opcje. ???
    Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Promachos Zobacz posta
    chyba się pomyliło z d300 - ten owszem ma ponoć kilka poziomów kompresji. D200 ma albo kompresowane, albo nie.
    wszyyyyscy macie racje. Sypnełem się. Ma bez kompresji albo kompresowane stratnie. Ja to ustawiłem raz i "zapomniałem".
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek sie pomylil a caly swiat grzebal na nowo po menu ja tez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    Jacek sie pomylil a caly swiat grzebal na nowo po menu ja tez
    hehe ja byłem tak przekonany swojej racji, że nie patrzyłem do menu :P to dlatego, że aparat w drugim pokoju leży i nie chciało mi się iść
    FX / DX + ultra szeroko przy 2,8 oraz całkiem wąsko też 2,8
    Photone.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów