Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Listopad

swiatlo
    Gość

Domyślnie Listopad

Ostatni piątek - jechałem szosą z Portlandu aby odwiedzić syna i nagle ten widok po prawej. Nie było się gdzie nagle na autostradzie zatrzymać, więc zjechałem na boczną drogę i musiałem sporo jednak kluczyć aby znaleźć dobry widok podobny jaki widziałem z autostrady. O mało się w tych polnych drogach nie pogubiłem, ale mam nadzieję że było warto...

Domyślnie

Bylo warto!

Domyślnie

Było warto>
    Jednak moim zdaniem to jeden z takich widoczków, które mocno zyskują gdy się je poda w wersji czarno-białej - takiej ładnie dopieszczonej - zarówno kontrastowej jak i z wieloma szarościami.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

A mi sie podoba... zrobił z tego grafike, i fajnie...

Zawieszam swą refleksję nad całą przestrzenią kadru i ... chyba bym nieco wykadrował w kierunku prawego narożnika...

Domyślnie

No ale jak grafika, to chyba b&w bardziej?
    Czy nie?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Kompletnie czarno-białe nie zawsze mi się podoba. W niektórych scenach jestem zwolennikiem czegoś pośredniego - stonowanych kolorów prawie czarno-białych, ale nie zupełnie czarno-białych. Masz tylko sugestię kolorów, ale konwencja jest taka sama jak w fotografii czarno-białej.

Cytat Zamieszczone przez jakubs Zobacz posta
    ... chyba bym nieco wykadrował w kierunku prawego narożnika...
    Nie zgodziłbym się z sugestią bo wtedy bym stracił to siodełko na środku.
    Chociaż kwestia gustu. Mi się podoba jak jest, ale cieszę się jak inni mają inne zdanie. Bo to znaczy że zwracają uwagę na zdjęcie..

Domyślnie

Jednak przy tej konwencji proporcje między niebem, a ziemią nieco bym zmienił. Jak sie zjawi bombel, to Ci wytłumaczy, bo ja juz dzis mam dość, ale uważam, że jest fajne.
    ps
    Czytam i dosyć głupio brzmi z tym bomblem, ale chodziło mi o to, że on ma precyzyjniejszy język i większe wyczucie jesli chodzi o pejzaże.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Dorzucę jeszcze jedno:

wojteh
    Gość

Domyślnie

to jest jeszcze lepsze - oczywiście to moje zdania - gdyby tu jeszcze filtr tabaczkowy przywalić - ech ....

Domyślnie

Śliczne .
    Choć może obyłoby się bez przyciemniania po bokach, zwłaszcza na glebie nie wygląda to pieknie.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów