Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: pytanie CS2

Domyślnie pytanie CS2

witam.mam pytnie.zawsze jak koncze prace na PS (CS2) to jak pozniej wlacze go jeszcze raz to Ps zapamietauje funkcjie z poprzewdniej pracy,tzn niektore funkcje sie pojawiaja,warstwy itd.da sie jakos ustawic w opcjach PS zeby zawsze wlaczal sie z podstawowymi funkcjami tzn zeby byl zresetowany

bombel
    Gość

Domyślnie

Wyrażasz się nieprecyzyjnie. Jeśli pod sformułowanim 'funkcje z poprzedniej pracy' rozumiesz rozmieszczenie palet, jakich używałeś, i nie chcesz, żeby to ostatnie ustawienie było zapamiętywane - odptaszkuj to w preferencjach (General > Save Palette Locations).

Możesz też zapisać zwój ulubiony layout (pozycje palet, ich widoczność, rozmieszczenie, itd.) i taką konfigurację zapisać. Taka koniguracja nazywa się 'workspace' i możesz ją przywrócić jednym klikiem, bądź nawet przypisać temu skrót klawiszowy.

A jeśli masz co innego na myśli - to opisz to dokładniej.

Domyślnie

Szanowny bombel-u. jako zwolennik polskiego języka poproszę obok wykładni anglosaskiej jeszcze tłumaczenie na nasze

bombel
    Gość

Domyślnie

A proszę bardzo. Wykładnia polska na czerwono.

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Wyrażasz się nieprecyzyjnie. Jeśli pod sformułowanim 'funkcje z poprzedniej pracy' rozumiesz rozmieszczenie palet, jakich używałeś, i nie chcesz, żeby to ostatnie ustawienie było zapamiętywane - odptaszkuj to w preferencjach (ustawieniach) (General > Save Palette Locations, tzn. Ogólne > Zapisz Położenia Palet).

Możesz też zapisać zwój ulubiony layout (pozycje palet, miejsce przebywania pasków narzędzi i innych klamotów, ich widoczność, rozmieszczenie, wielkość, szerokość, umiejscowienie jednych względem drugich, ich połączenie w jedno lub podzielenie na kilka osobnych, itd.) i taką konfigurację (wzajemne zależności i jednocześnie ustawienie całości) zapisać. Taka konfiguracja (wzajemna zależność i jednocześnie ustawienie całości) nazywa się 'workspace' (czyli pole, miejsce pracy - miejsce, ale nie Kraków na przykład, tylko biurko raczej) i możesz ją przywrócić jednym klikiem (naciśnięciem lewego lub - rzadziej - prawego klawisza myszy), bądź nawet przypisać temu skrót klawiszowy.

A jeśli masz co innego na myśli - to opisz to dokładniej.

Domyślnie

chodzi mi o ustawienia takie jakie sa jak sie pierwszy raz wlacza PS.nie wiem dlaczego ale teraz jak mam po prawej okienko z miniaturka fotka tam gdzie jest warstwa itd to nie mam na dole suwaka do powiekszania fotki a obok minatorki mam kłodke,nie pamietam co wczesniej robilem i mam to ciagle jak zaladuje kazda inna fotke

bombel
    Gość

Domyślnie

Window > Workspace > Default Workspace

lub po polsku 'Ctrl Alt Del' i taki skrót szybko 3 razy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Window > Workspace > Default Workspace

lub po polsku 'Ctrl Alt Del' i taki skrót szybko 3 razy.
    ROTFL

Domyślnie

dalej nic sie nie dzieje,po 3 razy alt ctrl i delte tylko obrazek znika ale w okienku po prawej tam gdzie sa zakladki z warstwą,kanałami dalej jest kłódka i nie moge fotki powiekszyc suwakiem co był zawsze pod nią, a Window > Workspace > Default Workspace - nie mam tego\tej opcji.Mam CS2 wersja polska

bombel
    Gość

Domyślnie

Opadły mi nie tylko ręce.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów