Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Czarno białe

Domyślnie

A mnie sie podoba Fajnie pierwszy, drugi i trzeci plan są odseparowane. Mało zdjęć B&W mi się podoba, a to zdjęcie tak. Pozdrawiam
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    czy to sie da ogladac ?
    oglądać się da, ale w cz/b dobrze jak jakiś element światłem gra pierwsze skrzypce
    u Cienie naparza cała orkiestra... i to nierównomiernie

Domyślnie

Czemu uważasz to za pomyłkę. Początki są zawsze trudne. Ja też się czaję na BW , ale hamuje mnie trochę mój zwariowany monitor ( już niedługo , czekam na nowy Eizo ).
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

A mnie się ten kadr podoba.
    Poza tym uwazam, że ta fotka mimo iż czarno-biała jest bardzo ciepła w odbiorze.
    Harb, podziwiam Twoją chęć parcia do przodu i zdobywania nowych umiejętności.
    NIKON - system

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skrzat Zobacz posta
    A mnie się ten kadr podoba.
    Poza tym uwazam, że ta fotka mimo iż czarno-biała jest bardzo ciepła w odbiorze.
    Harb, podziwiam Twoją chęć parcia do przodu i zdobywania nowych umiejętności.
    I to się ceni. Oczywiście jest to niemożliwe aby każde zdjęcie było lepsze od poprzedniego, zwłaszcza kiedy się wchodzi w nowe terytoria. Rozumiem stres i obawę porażki. Tym bardziej podziwiam odwagę.
    Ale jak wiele razy cytowałem Adamsa - dobry fotograf to taki który robi 10 dobrych zdjęć rocznie. I Ty się w tym mieścisz.
    Oczywiście problem jest taki że Ty i ja musimy jednak się pospieszyć . Najlepiej jak tą liczbę 10 podwoimy do 20-stu. Po prostu w naszym wieku przy tylko 10-ciu rocznie po prostu się nie wyrobimy aby w tym życiu osiągnąć zadawalający poziom...
    Ta 10-tka rocznie to dla małolatów, my musimy ją podwoić...
    A może podejmiemy stachanowski apel - 30 dobrych zdjęć rocznie! Ale to chyba nierealne, to by znaczyło dobre zdjęcie co 10 dni, to jednak niemożliwe, prawda? No tak, reakcyjne tchórzostwo przeze mnie przemawia.
    No dobra, niech będzie 20 rocznie...

Domyślnie

napisał Światło
    Rozumiem stres i obawę porażki. Tym bardziej podziwiam odwagę.
    tak...jak juz zaistnieje sie w okreslonym kręgu ludzi ,i zaczyna się byc rozpoznawalnym to wystawianie zdjęć nie jest już taką prostą sprawą ,zaczyna dochodzić obawa przed złym odbiorem kolejnej wystawianej fotki,z drugiej jednak strony forum to kopalnia wiedzy i jezeli będziemy brać do serca uwagi i rady ludzi ktorych opinie poparte są autentyczną wiedzą to rzeczywiście przyniesie to zamierzony efekt w postaci doskonalenia warsztatu ,wacham się nieraz bardzo czy pokazać daną fotkę -ale z drugiej strony uwagi pod moim adresem zapewne są nauką dla innych

Ale jak wiele razy cytowałem Adamsa - dobry fotograf to taki który robi 10 dobrych zdjęć rocznie. I Ty się w tym mieścisz.
    Adams !!!-tak sentencje uznanych mistrzów cytowane na forach pozwalają na refleksję , zastanowienie nad sobą i dają wiele do myślenia
    dziekuję za miłe słowa nie czuję sie wcale dobry w tym co robię ,ale cieszę się jeżeli udaje mi się "wyrobić" tę normę
    dziękuję i pozdrawiam

ps.moze kiedyś nastanie taki czas ze dobrych fotek bedzie wiecej aniżeli tych złych

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Janusz, my w średnim wieku i wyżej musimy się trzymać razem bo młodzi nas rozjadą jak walcem! Nie możemy się dać!
    Poza tym dziwię się że wnuczki nie pokazujesz. Ja nie mogę się doczekać swoich, ale jakbym miał to byłoby to najbardziej obfotografowane dziecko świata!

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Janusz, my w średnim wieku i wyżej musimy się trzymać razem bo młodzi nas rozjadą jak walcem! Nie możemy się dać!
    Poza tym dziwię się że wnuczki nie pokazujesz. Ja nie mogę się doczekać swoich, ale jakbym miał to byłoby to najbardziej obfotografowane dziecko świata!

1 Bez przesady z tym walcem i wiekiem powyżej???????????!!!:-
    Madry będzie się uczył od mądrego bez względu na wiek. I to jest sztuka.

2 Też czekam na "nową" Weronikę. Ogromna przyjemność oglądania!
    NIKON - system

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów