Cytat Zamieszczone przez nobby Zobacz posta
Zastanawialem sie nad tym szkielkiem i kompletem z 14-24 przy czym tamto szklo ma przynajmniej lepsze swiatlo od swojego poprzednika wiec moze warto. Ale mam zle doswiadczenia z 18-200 jesli chodzi o wysuwana mordke i naprawde sie zastanawiam czy to szklo jest tyle warte bo 28-70 wyglada na solidniejsza konstrukcje.
Nie wiem do jakiego aparatu chcesz założyć 14-24 ale ... zobacz co napisano tutaj:

These comments are using the 14-24mm on a full-frame FX or film camera. It's foolish to use this 14-24mm on a DX camera like the D300, because the 12-24mm DX is a much smarter choice for its wider zoom range, smaller size, lower price and ability to use normal filters, if you're using a smaller-format camera.
Czyli reasumując (czytając inaczej to szkło chyba nie rzuciło Ken'a Rockwella na ziemię jeśli chodzi o jakość. Co prawda on nie pisze tego wprost (wcale mu się nie dziwię) ale sam nikon zabezpieczając się pisze "szkło do zadań specjalnych". Dla mnie to to samo jakbyś przeczytał - w specjalnych sytuacjach użyj tego ale ... nie licz, że będą cuda - fotka sama się obroni (ze względu na swoją specjalność).

Pozdrawiam
Remek