jendryn, gratuluje.
Ja się zastanawiam, czy kupić 24-70/2.8, czy D700.
Ale to jeszcze troszkę.
Szukaj
jendryn, gratuluje.
Ja się zastanawiam, czy kupić 24-70/2.8, czy D700.
Ale to jeszcze troszkę.
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
ja bym wybrał d700A wracając do szkła, mam problem z prostowaniem prawej ręki, w połaczeniu aparatu i tego działa, już całkowicie ręka mi opada
Jednak spojrzenia ludzi wokół bezcenne
P.S: Do całości kupiłem Santane "Shaman" i wkręt w szkło jeszcze większy!
Ostatnio edytowane przez jendryn ; 24-04-2009 o 22:41
D700 16,17-35,35
Zaraz gdy pojawił się na rynku stalem się posiadaczem tego potwora! jestem zachwycony obrazem jaki uzyskuję. Wcześniej fotografowałem stałkami. Ostrość i oddanie kolorów były najważniejsze. Bałem się najbardziej bf/ff jednak nie wystapił. Goraco polecam! Zdjęć nie podeślę bo pełno ich wszędzie![]()
wrzuce jutro rano , albo później bo teraz czas się rozerwacChcesz sample na pełnej dziurze? Po domknięciu do 8 jest żyleta architektoniczna
![]()
Udało mi się na szybko coś znaleźć:
f8 24mm
f4 24mm
f2.8 24mm
Tyle jak narazie ode mnielece coś łyknąć. Proszę tylko nie doszukiwac się większej głębii w tych zdjęciach bo to po prostu sobotnie pstryki
pozdro!
Ostatnio edytowane przez jendryn ; 25-04-2009 o 21:29
Przeciez jest na 2.8 sampelek![]()
eeeee, jakies nieostre te ostatnie zdjecia............ zartowalem(przyklad czego nie powinno sie mowic nowemu posiadaczowi n24-70
)
Andrzej
prawde mówiąc jeśli w gre wchodzi architektura to i tak zaczynam od f8 , tutaj juz na f4 mozna osiągnąć ciekawe efekty. Do krajobrazu mam 10-20
Lepiej tak nie mów bo wiesz czym to się może skończyćTak poza tym to są skompresowane jpegi bez wyostrzania
![]()
Skontaktuj się z nami