Close

Strona 34 z 66 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 653

Domyślnie

A literka "N" na obiektywie oznacza rozumiem technologię nano?
    No to tylko czekać jak nanorobociki wielkości atomów zaczną (lub już zaczęły) przechodzić na swoich użytkowników
    Lepiej nie dotykajcie soczewek! )
    Fotjaro

D700, D200 + nikkor 18-35, nikkor 50 ,sigma 70-300 , Nikkor 80-200 + inne starocie

Domyślnie

Szkło jest genialne, mam porównanie z innymi posiadanymi Nikkorami (w tym zaklęte stałki). Nawet zdjęcia drukowane w prasie o średniej jakości mają zupełnie inny dech...
    Pozdrawiam
    Waldy

Domyślnie

Mam go urnyfina,najsampierw chcieli mi obitego wcisnac dobrze ze przyuwazylem i o zgrozo w skepie nikona
    W necie podali ze maja tylko jeden na staniemyslalem ze wyjde z niczym potem sie okazalo ze przypadkowo maja jeszcze jeden i tego kazalem zapakowac
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Domyślnie

Gdzie zakupiłeś i za ile jeśli można wiedzieć. Wiele osób nie może się go doczekać
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

W monachium i drogo ale ze rzucilem palenie...
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Domyślnie

hehe no to czekam dalej w PL
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Szkiełko sobie stoi jak zwykle w MM w Poznaniu. Cena powalająca: 6849 zł. Do tego przeszło już przez mnóstwo testujących rąk. Nawet pozostawiono na obudowie fragmenty naskórka, ktoś się peelił z wrażenia.

Domyślnie

Dopiero co wróciłem z Meksyku, gdzie robiłem zdjecia tym szkłem podpiętym pod d300. Wyjazd na własną rękę, z małymi dziećmi, aparat z obiektywem cały czas na szyi, lekki nie jest, ale nie mogę tez powiedzieć, żeby mi jakoś swym ciężarem dokuczał. Przy piramidach Majów musiałem przepinać na sigmę 10-20, bo brakowało szerokiego kąta, a w rezerwatach dokladałem 80-200.
    Ze zdjęć jestem zadowolony, bardzo przyjemnie używa się tego szkła, jest baaardzo szybki AF, jak się ogarnę z powrotem do strefy czasowej, to zacznę wrzucać fotki na mojego bloga.

Domyślnie N24-70/2.8

No i mnie po półtora miesięcznym oczekiwaniu udało się wyrwać ten kawałek optyki ze szponów Nikon Polska. Niestety za dopłatą, w przeciwnym razie bym sobie jeszcze poczekał. [miejsce na pejoratywne określenia]

-------------------------
    Wrażenia? Na razie ze stoickim spokojem napiszę tylko, że jest dobrze:
    • AF-S dość szybki - odniosłem wrażenie, iż jest odrobinkę wolniejszy od C24-70/2.8 - ale to czysto subiektywna opinia. Z celnością (na D200) jest również dobrze. W kiepskim oświetleniu zdarzają się lekkie pomyłki, to oczywiście zrozumiałe.
    • ostrość w centrum na pełnej dziurze jest rewelacyjna. Mój egzemplarz poziomem dorównał do N70-200/2.8VR. W rogach jest odrobinkę gorzej, ale i tak to górno-pułkowy poziom.
    • budowa i wykonanie mi odpowiadają.
    • no i najważniejsze: plastyka, a szczególnie kolory - R E W E L A C J A. Nanogluty czynią cuda!

-------------------------

Mały, ciemny sampelek z wczoraj (D200/50mm/F3.5/ISO200/Medium-low sharpening):

zmniejszenie - bicubic (z włączonym wyostrzaniem wyglądało już na przeostrzone):

crop:

Pozdrawiam
    AK
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

Domyślnie

A fe umieszczać takiego cropa. A fe

Strona 34 z 66 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów