A literka "N" na obiektywie oznacza rozumiem technologię nano?
No to tylko czekać jak nanorobociki wielkości atomów zaczną (lub już zaczęły) przechodzić na swoich użytkowników
Lepiej nie dotykajcie soczewek!)
Szukaj
A literka "N" na obiektywie oznacza rozumiem technologię nano?
No to tylko czekać jak nanorobociki wielkości atomów zaczną (lub już zaczęły) przechodzić na swoich użytkowników
Lepiej nie dotykajcie soczewek!)
Fotjaro
D700, D200 + nikkor 18-35, nikkor 50 ,sigma 70-300 , Nikkor 80-200 + inne starocie
Szkło jest genialne, mam porównanie z innymi posiadanymi Nikkorami (w tym zaklęte stałki). Nawet zdjęcia drukowane w prasie o średniej jakości mają zupełnie inny dech...
Pozdrawiam
Waldy
Mam go urnyfina,najsampierw chcieli mi obitego wcisnac dobrze ze przyuwazylem i o zgrozo w skepie nikona
W necie podali ze maja tylko jeden na staniemyslalem ze wyjde z niczym potem sie okazaloze przypadkowo maja jeszcze jeden i tego kazalem zapakowac
![]()
D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec
Gdzie zakupiłeś i za ile jeśli można wiedzieć. Wiele osób nie może się go doczekać![]()
opis w fazie przygotowań ...
W monachium i drogo ale ze rzucilem palenie...![]()
D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec
hehe no to czekam dalej w PL![]()
opis w fazie przygotowań ...
Szkiełko sobie stoi jak zwykle w MM w Poznaniu. Cena powalająca: 6849 zł. Do tego przeszło już przez mnóstwo testujących rąk. Nawet pozostawiono na obudowie fragmenty naskórka, ktoś się peelił z wrażenia.
Dopiero co wróciłem z Meksyku, gdzie robiłem zdjecia tym szkłem podpiętym pod d300. Wyjazd na własną rękę, z małymi dziećmi, aparat z obiektywem cały czas na szyi, lekki nie jest, ale nie mogę tez powiedzieć, żeby mi jakoś swym ciężarem dokuczał. Przy piramidach Majów musiałem przepinać na sigmę 10-20, bo brakowało szerokiego kąta, a w rezerwatach dokladałem 80-200.
Ze zdjęć jestem zadowolony, bardzo przyjemnie używa się tego szkła, jest baaardzo szybki AF, jak się ogarnę z powrotem do strefy czasowej, to zacznę wrzucać fotki na mojego bloga.
No i mnie po półtora miesięcznym oczekiwaniu udało się wyrwać ten kawałek optyki ze szponów Nikon Polska. Niestety za dopłatą, w przeciwnym razie bym sobie jeszcze poczekał. [miejsce na pejoratywne określenia]
-------------------------
Wrażenia? Na razie ze stoickim spokojem napiszę tylko, że jest dobrze:
- AF-S dość szybki - odniosłem wrażenie, iż jest odrobinkę wolniejszy od C24-70/2.8 - ale to czysto subiektywna opinia. Z celnością (na D200) jest również dobrze. W kiepskim oświetleniu zdarzają się lekkie pomyłki, to oczywiście zrozumiałe.
- ostrość w centrum na pełnej dziurze jest rewelacyjna. Mój egzemplarz poziomem dorównał do N70-200/2.8VR. W rogach jest odrobinkę gorzej, ale i tak to górno-pułkowy poziom.
- budowa i wykonanie mi odpowiadają.
- no i najważniejsze: plastyka, a szczególnie kolory - R E W E L A C J A. Nanogluty czynią cuda!
-------------------------
Mały, ciemny sampelek z wczoraj (D200/50mm/F3.5/ISO200/Medium-low sharpening):
zmniejszenie - bicubic (z włączonym wyostrzaniem wyglądało już na przeostrzone):
crop:
Pozdrawiam
AK
=> całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=
A fe umieszczać takiego cropa. A fe![]()
![]()
Skontaktuj się z nami