Close

Strona 27 z 66 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 653

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Narażę się... Przeczytawszy ten wątek, szczególnie kilka stron wcześniej, można dojść do wniosku, że 24-70 jest tak cudowny, że można wyrzucić resztę szkieł. Standard mamy, szeroki kąt również (bo przecież szerszy od 28-70 i to aż o 4mm !!), tytulowy słoik ma niewielką minimalną odległość ogniskowania, więc Micro 60 idzie do śmietnika Oczywiście wszystkie stałki w obszarze standardu są też niepotrzebne - 24, 35, 50, 55 - to wszystko mamy w zakresie i jest teraz o niebo lepsze. No i wreszcie po co nam portretówka - zamiast 85 jest teraz 70 mm i to o super ostrości i bokehu. Jakby się uprzeć, to na DX jest to nawet całkiem zmyślny krótki teleobiektyw. A gdyby ktoś nas dopadł przy robieniu zdjęć, zawsze można odpiąć od body i mieć dobry przedmiot do obrony.

Przepraszam, ale musiałem upuścić trochę powietrza z tego balonika ....
    No dobrze, ale czym się wg. ciebie naraziłeś? To doskonała charakterystyka tego obiektywu i wyłącznie szczera prawda!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Narażę się... Przeczytawszy ten wątek, szczególnie kilka stron wcześniej, można dojść do wniosku, że 24-70 jest tak cudowny, że można wyrzucić resztę szkieł. Standard mamy, szeroki kąt również (bo przecież szerszy od 28-70 i to aż o 4mm !!), tytulowy słoik ma niewielką minimalną odległość ogniskowania, więc Micro 60 idzie do śmietnika Oczywiście wszystkie stałki w obszarze standardu są też niepotrzebne - 24, 35, 50, 55 - to wszystko mamy w zakresie i jest teraz o niebo lepsze. No i wreszcie po co nam portretówka - zamiast 85 jest teraz 70 mm i to o super ostrości i bokehu. Jakby się uprzeć, to na DX jest to nawet całkiem zmyślny krótki teleobiektyw. A gdyby ktoś nas dopadł przy robieniu zdjęć, zawsze można odpiąć od body i mieć dobry przedmiot do obrony.

Przepraszam, ale musiałem upuścić trochę powietrza z tego balonika ....
    Niewierny "Tomaszu" umów się z kimś by wziąść to szkło do ręki i przekonać się o jego walorach

Domyślnie

Wlasnie. Najwiecej do powiedzenia przeciwko temu sloikowi maja ci, ktorzy go w rekach nie mieli, nie potestowali w roznych warunkach itd...
    Ciekawe i typowe. W koncu posty w takim tonie tez musialy sie pojawic.
    Ostatnio edytowane przez hotsauce ; 15-01-2008 o 17:02

Domyślnie

Nie, to nie jest tak, że ja mam coś przeciwko obiektywowi, bo tak naprawdę w rękach go nie miałem i wypowiadanie się o jego zaletach i wadach nie byłoby niczym poprarte. Napisałem juz o co mi chodziło w wypowiedzi i nie traktujcie jej, jako krytyki słoiczka.

Domyślnie

Tak długo jak oceny dotyczą szkieł, a nie ich właścicieli nie widzę problemu. Żyjemy w wolnym kraju. Każdy ma prawo do własnych poglądów i nikomu nic do tego.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Tak długo jak oceny dotyczą szkieł, a nie ich właścicieli nie widzę problemu. Żyjemy w wolnym kraju. Każdy ma prawo do własnych poglądów i nikomu nic do tego.
    Zgadza sie. A czy argumenty sa poparte doswiadczeniem czy przeczytanymi testami w sieci to juz inna kwestia... bardzo wg mnie wazna zreszta

Zbigniew - spoko, wiem ze Twoja wypowiedz byla w zartobliwym charakterze. Nie do Ciebie odnosilem moj poprzedni post.

Domyślnie

Czy ktos juz sprawdzal w plenerze jak sie zachowuje to szklo pod swiatlo,(z przodu z boku)
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Czy ktos juz sprawdzal w plenerze jak sie zachowuje to szklo pod swiatlo,(z przodu z boku)
    Ktoś sprawdzał i nawet się na ten temat wypowiadał

http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...&postcount=210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    ma jedną zasadniczą wadę. JEST TO JEDEN obiektyw, czyli jedna sztuka np. do trzech sztuk body bo i tyle niektórzy użytkownicy posiadają.
    3 body, to ludziska posiadaja wlasnie po to, zeby nie zmieniac co chwila szkiel. Nie czuje tego jako wade. Przy niskoszumiacym D3, majac takie szklo + np. 70-200 oblecisz cala reporterke. Dla mnie fakt, iz to tylko JEDNO szklo -- jest wlasnie zaleta. Przy 28-70 (nawet na FX) mimo wszystko braklo tych 4 mm na szerokim koncu. Teraz jest idealnie. Co nie znaczy, ze zrezygnowalem z zakupu 14-24.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Wszystko dobrze mówisz tylko czasem jest tak z przyziemnych powodów iż ten budżet na szklarnię około 6000zł zł co trzeba za płacić za 24-70 w żaden sposób przez jakiś tam czas nie da się powiększyć
    Tyle, ze jesli kogos stac na 3 (czy nawet 2) body, to raczej nie zamyka sie w budzecie 6000 na szkla. Wiecej niz jeden korpus, to przewaznie konsekwencja uzywania (posiadania) przynajmniej 3, 4 obiektywow. Osobiscie nie znam ludzi, ktorzy maja 2 korpusy (rownoczesnie uzywane, a nie drugi staroc, ktory zostal w zestawie tylko dlatego, ze nikt go nie chce kupic) i do tego 3 czy 4 budzetowe szkla. Chociaz, na pewno sa -- oszolomow nie brakuje.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 27 z 66 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów