Close

Strona 10 z 66 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 653
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Według tego testu to ładne szkło, tylko z tym wysuwającym się tubusem to konstruktorzy pojechali na maxa .
    Kupował ktoś w kraju ten obiektyw za PLNy
    Eheeeeeeeee taki piękny zakres ogniskowych nawet po cropa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Według tego testu to ładne szkło, tylko z tym wysuwającym się tubusem to konstruktorzy pojechali na maxa .
    Widać inaczej się nie dało. Tak samo było w 28-70 no i Canon 24-70 2.8L też wysuwa mordkę.

Kupował ktoś w kraju ten obiektyw za PLNy
    Tak u Hesji

Eheeeeeeeee taki piękny zakres ogniskowych nawet po cropa.
    I właśnie dlatego go kupiłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franeq Zobacz posta
    Wybacz, ale to nijak ma sie do rzeczywistosci, wszystkie pyłki przez zoom`y sa wssysane od tyłu od strony body, nie ma takiej mozliwosci aby pylek sie dostal z przedniej soczewki, dlatego zakladanie filtra nic Ci nie da. Proponuje wziac jakiegokolwiek zoom`a i przy zdjetym kapselku zmieniac ogniskowe i obserwowac co sie dzieje z tylu.

Co do tematu 24-70 2.8 to jest mniej wiecej to samo co ma canon czyli miodzio
    Zgadzam się. Załorzyłem kiedys mojego starego 18-70 do analoga F801s i zacząłem energocznie zumowaś trzymając oko przy wizjerze i normalnie jak by ktoś mi w oko dmuchał. 24-70 z pewnościa jest uszczelniony i nie ma obawy że bedzie zasysał śmieci od przodu

Domyślnie

Poza tym to wysuwanie jest minimalne. Jak jest założona osłonka p/słoneczna to wszystko dzieje się w środku

Kaleid
    Gość

Domyślnie

17-55, 28-70 , 17-35...wszystkie one maja wysuwajace sie tubusy

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Dobra, ale powiedzcie jeszecze czy zwiększając ogniskową tubus wewnętrzny się chowa jak kamuniarskim 24-70 czy sie wysuwa jak zazwyczaj to bywa. U canona jest jakby odwrotnie na najszerszym końcu tubus jest wysunięty na maxa na długim końcu jest schowany.

ps.
    ile to cudko u Sławka kosztuje, kosztowało ?.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 10-12-2007 o 20:47

Domyślnie

Dobra, ale powiedzcie jeszecze czy zwiększając ogniskową tubus wewnętrzny się chowa jak kamuniarkim 24-70 czy sie wysówa jak zazwyczaj to bywa. U canona jest jakby odwrotnie na najszerszym końcu tubus jest wysunięty na maxa na długim końcu jest schowany.

ps.
    Przy 24 jest całkiem wysunięty zwiększając ogniskową się chowa do 50mm od 50 do 70mm wysuwa się z tym że tym razem tylko kawałek

Domyślnie

ps.
    a tak trudno kliknąć w banner?
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    a telepało mną jak cholera, bo wiało przeraźliwie
    Trzeba było przyjechać do mnie do Nowego Portu, to byś wiedział co znaczy "wiało"

Ps
    Widzę, że nie zniszczalny Park w Oliwie.
    PZDR.
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Wreszcie mam to szkło (dzięki Sławkowi). Jest na prawdę ostre od 2.8, plastyka, budowa - ach. Jednak zauważyłem z moim D200 pewną nieprawidłowść. Czasem z centralnego punktu AF mam frontfocus o jakiś centymetr. Nie zawsze, ale czasem nawet kilkakrotne ostrzenie nie trafia. Dziwna rzecz bo na pozostałych czujnikach nie ma tego problemu. Robię kilka zdjęć i jest super aż nagle na którymś kolejnym ostrzy z przodu. Czy to może kontrastowość sceny nie taka, czy jak? Z lampą zewnętrzna SB800 czasem to samo. Jest to irytujące, bo szkło jest fantastycznie ostre od 2.8aż tu nagle zamiast w oko, to czoło lub policzki. Czy może puszka potrzebuje serwisu? Badałem z 17-35 jest lepiej ale też się zdarza, natomiast z śrubokrętem 50/1.8 zawsze jest git.
    Może Ktoś coś takiego miał.
    Piotr.
    D750_N17-35/2.8_N24-70/2.8_S35/1.4_N70-180micro_N80-200AFS

Strona 10 z 66 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów