Wg mnie bardzo dobra obróbka - wręcz wzorcowa. Jest naturalnie, a jednocześnie soczyście, a wręcz dramatycznieRozumiem (wiem, miał nikt nie pytać), że to trochę HDR + trochę więcej PS ?
Szukaj
Wg mnie bardzo dobra obróbka - wręcz wzorcowa. Jest naturalnie, a jednocześnie soczyście, a wręcz dramatycznieRozumiem (wiem, miał nikt nie pytać), że to trochę HDR + trochę więcej PS ?
Przyjemnie patrzy się na to zdjęcie, a chyba o to chodzi?
Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
umiejętnie użyty Photomatix jest dość wdzięcznym narzędziem - trzeba tylko umieć się opanować z suwaczkami. Obróbka i samo zdjęcie bez zastrzeżeń - mnie się podoba i za ogół 5+
Nie przekombinowane ? Skąd. Ty po prostu , jak widać w miarę poprawnie odwzorowałeś to co widzi oko ludzkie. Chyba wiemy jaką techniką to robiłeś. HDR jest właśnie po to, by powiększyć rozpiętość tonalną. I trzeba przyznać , że wyszło prawie dobrze. Prawie – bo, na warstwach mógłbyś poprawić ( przyciemnić ) trawę z prawej na pierwszym planie. Trochę za bardzo rzuca się w oczy ( jasność i chyba kolor ).
Pyza tym szczegółem bardzo mi się podoba. Duży plus.
Czekam na więcej.
Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
Pozdrawiam Marek
Grupa FOTOKUJAWY
www.frontera.com.pl
No to pojechałeś z tym poprawianiem, w naturze poziom wody był o wiele wyższy..![]()
I'm not always right, but I'm never wrong...
W sumie ten sam widoczek, ale w poziomie (szerzej):
pion bardziej subtelny i ciekawszy
Skontaktuj się z nami