Szukaj
Sam sobie odpowiedziałeś. Osłona do 70-200 ma średnicę 11 cm a pokrowiec 9 cm. Nie ma siły nie wejdzie. Chyba że będziesz sobie nosił osobno, ale to strasznie upierdliwe. Co do długości to jeszcze raz proponuję żebyś zmierzył sobie długość obiektywu z założonymi deklami. Wyjdzie ci więcej niż 21,5 (ok. 24 cm) i co będziesz dopychał na siłę. No chyba, że zamierzasz wrzucać do pokrowca szkło za 6k bez ochrony. Zdecydowanie nie polecam.
Czyba że 70-200/2,8 nosić w głównej kaburze zapięte do body ??
Jesli chcesz nosic tylko to, co opisales w pierwszym poscie, to mysle, ze sie zmiescisz...
Tak jak kolega wczesniej pisal, w pionie wchodzi body z 70-200, mysle, ze z gripem nie bedzie problemow... a przegrody mozna tak dopasowac, ze jakies drugie szklo ci wejdzie do komory glownej... Natomiast lampa idealnie sie miesci w gornej malej komorze...
Kwestia tylko tego, czy dostep do apratu tak wlozonego bedzie dla Ciebie wygodny...
pzdr
D70sG | F100 | N50/1.4 | N18-200 | N28-105 | N35-70 | SB600 | SB-80DX | M055CLB+488RC4 |
Jeżeli w terenie robisz głównie przy użyciu tele to w porządku, ale jeżeli innym obiektywem to będzie to wyglądało tak:
1. wyjąć aparat i odpiać tele;
2. wyjąć obiektyw, i podpiąć do body;
3. zrobić zdjęcie (zdjęcia);
4. odpiąć obiektyw i schować;
5. podpiąć tele i schować;
6. przejść jakiś odcinek drogi;
i od początku to samo.
Po kilku razach będziesz miał dość.
Już mam dośćFoto-Impra wykluczyła pomysł pomieszczenia zestawu D200+grip+N70-200/2,8+stand.szkło+ewen.SB800 w OFF Trail 2.
Potrzebuję czegoś co zapewni mi swobodę ruchu, będzie blisko ciała i da łatwy dostęp do sprzętu. Mam duży plecak na cały sprzęt, dobry na wycieczki w góry czy wędrówkę do czatowni ale na hali sportowej czy w kościele uciążliwa bywa z takim plecakiem wymiana szkieł.
Piszecie o pomieszczeniu w Slingshocie 200 D70+70-200/2,8, to bidy jest chyba mniejsze od D200+grip![]()
Ostatnio edytowane przez Mont ; 12-11-2007 o 19:01
D70sG | F100 | N50/1.4 | N18-200 | N28-105 | N35-70 | SB600 | SB-80DX | M055CLB+488RC4 |
To ja jeszcze raz proponuję SlingShota 300 AW jest zdecydowanie szerszy i zestaw D200+70-200 wejdzie ci w poziomie. Jest też trochę głębszy. Spokojnie zapakujesz sobie wszystko co chcesz i jeszcze wejdzie ci parę puszeczek z napojami regeneracyjnymi. Jak dobrze rozplanujesz sobie wnętrze to do wszystkich operacji wystarczy otwarcie tylko bocznej pokrywy. Ja przetrenowałem wariant z 200 AW na własnej skórze i wyjmowanie zestawu było zdecydowanie upierdliwe (bez gripa).
Dzięki Piotrze, muszę to przemyśleć bo "300" jest dosyć droga i wielgaśna.
Bierz SS300! Chętnie się przymierzę do niego jak się spotkamy bo też mi po głowie chodzi![]()
Avatar nie jest aktualny - już nie palę.
Skontaktuj się z nami