Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Domyślnie Systemy zawieszania teł...

Witam.

Zanim zostanę zbesztany, chciałem powiedzieć że przeszukałem forum i poczytałem co nieco na temat zawieszania teł, ale nadal nie wiem na jaki system się zdecydować przy ograniczonych funduszach. Dysponuję kwotą ok. 1000 zl., chciałem nabyć wygodny zestaw zawieszania na co najmniej 3 tła z możliwością mocowania do ściany lub sufitu.
    Na allegro wyszukałem coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=259598230 co myślicie o takim wynalazku? Jeśli macie namiary na innych sprzedawców serdecznie o nie proszę. Z tego co zdążyłem poczytać może być trudno zmieścić się w 1 k zł.

Pozdrawiam serdecznie

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patyk Zobacz posta
    co myślicie o takim wynalazku?
    hama sprzedaje swoje, markoflash swoje, funsport chinskie a dicam manfrotto ..
    ogolnie rzecz biorac sa podobne i dzialaja. roznia sie cena i jakoscia wykonania. ja u siebie mam markoflasha i nei narzekam. rame mozesz kupic na 3,4,6,8 i wiecej tel
    sterowanie elektryczne szczegolnie na pilota jest fajne aczkolwiek da sie przezyc na lancuchowym

Domyślnie

Dzięki Sailor.

Oferty Hamy nie mogę znaleźć, zdecyduję się chyba na Funsports, zestaw na 4 tła za 499 zł... Czy poniosę jeszcze jakieś koszty związane z montażem?

Pozdrawiam

Domyślnie

mam cos identycznego tyle ze lepsze nawet dywany mozna wciagac
    zdardze sekret - to samorobka wzorowana wlasnie na sysetmie frotki - ale lepsza - zamiast badziewnego plastykowego lancuszka ...... lancuch rowerowy :] uzywane dostanie sie gratis w serwisach rowerowych - 2szt na tlo wystarczaja

zebatke tez rowerowa - z kasety wolnobiegu - grosze - przyspawana bezposrednio do rury stalowej 1" (sie nie wygina :P )

mozna tez stosowac platikowe koleczka z prowadnic przerzutki - ale sa male

naped elektryczny - czemu nie - wystarczy wlasnie takei koleczko z przerzutki zamocowac na osi silnika np z wycieraczek 126p , zasilacz i jest naped

kase lepiej zainwestowac w szmaty ktore powiesisz na tych cudach

Domyślnie

kase lepiej zainwestowac w szmaty ktore powiesisz na tych cudach
    Zgadzam się, tylko złota rączka ze mnie jak z koziej d...y trąba i nie wiem czy byłbym w stanie stworzyć coś niezawodnego małym kosztem. Elektryczny być nie musi. Czekam na dalsze sugestie.

Pozdrawiam

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madburn Zobacz posta
    zebatke tez rowerowa - z kasety wolnobiegu - grosze - przyspawana bezposrednio do rury stalowej 1" (sie nie wygina :P )
    mozna tez stosowac platikowe koleczka z prowadnic przerzutki - ale sa male
    naped elektryczny - czemu nie - wystarczy wlasnie takei koleczko z przerzutki zamocowac na osi silnika np z wycieraczek 126p , zasilacz i jest naped
    Heh, właśnie takie systemy zawieszania teł (a konkretnie to automatyczne zasłony do szkolnych sal projekcyjnych ) robiłem na warsztatach w pierwszej czy drugiej klasie technikum

Domyślnie

patyk wydrukuj te fotki z allegro - rozrysuj o co ci chodzi - i idz do jakiegos warszatu/slusarza - zrobi ci takie - sam uchwyt to solidny plaskownik przysmarkany do plytki bedacej mocowaniem - do tego jakies wzmocnienia, rura z kolkiem i ogranicznikiami to tez drobiazg
    dasz do pomalowania proszkowego bedzie trwale - ostatecznie sam mozesz sprayem psiknac na gustowny czarny kolorek

kosztowac cie to bedzie malo a wspomozesz lokalnego rzemieslnika
    PS markoflash tez robi na silnikach z wycieraczek napedy

sailor
    Gość

Domyślnie

madburn - zestaw rama na 3 tla + rolki + lancuchy kosztuje w markoflashu 540pln brutto. w funsporcie taniej choc nie wiem jak jakosciowo ale podejrzewam ze to ta sama fabryka malych zoltych ludzikow.
    za ile zrobisz wlasny zestaw (liczac czas jaki na to poswiecisz?). rama kosztuje w mf 70pln. slusarz ok .. zrobi ci to za 5dych.. moze sie oplaca jak komus chce sie biegac. trzeba to jeszcze pomalowac .. wyjdzie na to samo.
    rure - trzeba kupic i przyspawac do niej te zebatki, ktore tez trzeba wygrzebac razem z lancuchami.
    wada - nierozkladalnosc. a w gotowym zestawie nei musisz miec rury tylko wkladasz rolki bezposredno w karton.
    slowem .. mozna samemu .. tylko nalezy sie zastanowic czy warto. ja tez kombinowalem jak kon pod gorke. rurki z castoramy, statywy, jakies superhiper zlaczki .. wrzucalem nawet manuala o tym na forum ..
    tyle tylko ze w pewnym momencie szlag mnie trafil, zadzwonilem do markoflasha, dwa dni pozniej zamontowalem zestaw i zapomniaelm o problemie

Domyślnie

Jedyne co należy dorobić, bo ja do dziś nie uświadczyłem innego sposobu, hamulec - bo tła kartonowe posiadam i jak rozwinę więcej niż pół metra to już samo w dół leci aż całe się*rozwinie, więc przy ścianie mam haczyk i o niego zaczepiam łańcuch na odpowiednim już po rozwinięciu poziomie.
    pozdrawiam

sailor
    Gość

Domyślnie

ja przykrecilem sruby na rozpieraczach - tla chodza ciezej ale sie nie rozwijaja

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów