To może obudowa podwodna - możesz pomalować jak chcesz (tylko niezamalowane dziury na obiektyw i wizjer muszą zostać).![]()
Szukaj
To może obudowa podwodna - możesz pomalować jak chcesz (tylko niezamalowane dziury na obiektyw i wizjer muszą zostać).![]()
Jacek
A czemu chcesz przemalować ? Żeby Canona udawał ?
hehe, widze ze pomyslow co niemiara,
dlaczego chce okleic?
bo jakos lubie wszystko miec nietypowewstepnie mam pozaklejanego czarna folia,
tam gdzie napisy sa - bialym korektorem napisalem ZENIT - ale zlazi
a teraz chce sobie go jakos go urozmaicic - mysle sobie, ze jak sie nad nim
poznecam to moze zacznie w koncu dobre zdjecia robic![]()
![]()
To może po prostu wymień na ZENITA.Z doświadczenia wiem, że kiedyś robił bardzo ładne zdjęcia.
![]()
Jacek
Przepraszam za tego Canona.
A tak poważniej to na tą czarną folię (przed przyklejeniem na korpus) położył bym szablon z napisem ZENIT (wydrukowany na drukarce - dobierzesz odpowiednią czcionkę i wielkość liter). Literki trzeba wyciąć nożykiem do tapet i przez szblon kawałkiem miękkiej gąbki namalujesz - dość gęstą, białą farbą (dobrej jakości)- piękny napis. A jak to porządnie wyschnie przytniesz na miarę folię i nakleisz na korpus.
Trochę to czasochłonne i dla ludzi o nietrzęsących się rękach (nie podejrzewam Cię o to) ale biały korektor zawsze będzie złaził.
Acha jak ta farba kiedyś zejdzie to będziesz miał szablon i znowu namalujesz. Drukarze nazywają to chyba tampodrukiem. Tamponami malują czy co?
Ja przepraszam ja tu nowy jestem... Kupiłem aparat i jestem rozczarowany, że nie ma wymiennych obudów... tak jak do komórki...(broń Boże nie piję do Ciebie madmips - taki figiel mi do głowy tylko strzelił
)
hehe,
jasiek - z tym nie ma problemu, bo mam dostęp do ploterów tnących, malujących, czego dusza zapragnie... - ale nie chce co by to bylo ladne
stollo - dobre, dobre, ale w sumie to szkoda![]()
![]()
chyba glisek miał najlepszy pomysł![]()
YES!!
moze kurcze tez sobie takie cos zrobie![]()
Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie
Ja z doświadczenia wiem że taśma izolacyjna jest bdbmoj korpusik jest w wiekszości nią przyatakowany, i mu sie to przydaje, bo jest mocno eksploatowany, a zapobiega to obtarciom, porysowaniu, wycieraniu sie, a że jest kilka warstw folii to i przy upadku coś da
takie rozwiązanie daje rade.
A tu widzicie chłopaków na wyścigach moto, na pierwszym planie D2X oklejony srebrną tasmą, co by sie nie obcierał itd, a srebrne to po to nie żeby sie upodabniać do 300D tylko żeby sie nie grzał za bardzo.
Foto autorstwa Waldka Fotoflesza, chyba sie nie obrazi za to że wstawiłem jego fote na forumw celach edukacyjnych
![]()
D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
www.mjagielski.pl www.photoaction.pl
Zdjecia nie widac tego cuda, znaczy ze FOTOFLESZowi sie nie spodobalo
a w sumie jak sie nqapierdziela 100 tyś. fotek na godzina, to by trza pomyslec nie tyle o owinieciu canonowska tasma, co bardziej o chlodzeniu aktywnym. Mozna to smialo zrealizowac na ukladach Peltiera![]()
![]()
Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie
Skontaktuj się z nami