Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20
    Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie Obudowa a gwaranja!

Witam,

mam troszkę zakręcone pytanie:
    Mam zamiar pomalować swojego D70 (bo tak),
    i czy nie wiecie jak wygląda sprawa gwarancji - czy ją utracę?

Pozdrawiam

Domyślnie

jak na srebrno to tak nikt z Nikon Polska by tego nie przezyl
    a serio, to jak ci nawali elektronika, to powiedza, ze to z winy rozpuszczalnikow, jak padni na matryce, to rozpuszczalniki z farb uzytych do malowania, jak na migawke to mogly to spowodowac minimalne ilosci farby, ktore sie dostaly miedzy szczeliny, jak matowka, wiadomo - farba, jak.......... itd....
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

madmips,
    Zadzwoń i zapytaj najlepiej do nich
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

a jak bym sobie okleił folią?? Ona by się chyba szczeliną nie dostała

Domyślnie

Ja swojego okleiłam swojego czasu srebrną taśmą tą taką mocną, ale połowa już zeszła a napisy czarnym markerem zamalowałam

Domyślnie

Hmmm, reporterzy często oklejają folią korpusy, żeby się mniej nagrzewały w słońcu - być może w serwisie potraktowaliby cię nawet jako profi i machneli poza kolejką?

Domyślnie

a jak bym sobie okleił folią?? Ona by się chyba szczeliną nie dostała Very Happy
    Ale klej z folii parowałby do środka korpusu i.... ciąg dalszy już znasz
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa - Kabaty

Domyślnie

a mi się mój nikon podoba takim jakim jest!
    D300 i kilka szkieł. Ciągle się ucze

Domyślnie

Madmips: tak sobie mysle jak ci tu pomoc. Moze zrob tak:
    Kupujesz dobrze wyschnieta sklejke, jakies listewki do naroznikow, klej wikol i delikatne zawiasiki.
    Ze sklejki robisz pudelka w stylu sredniego formatu, i po klopocie - nikt takiego staego drewnianego aparata nie wezmie
    Druga zaleta takiego rozwiazania to wspanialy podglad wyniku na monitorku w pelnym sloncu na sniegu.
    Trzecia zaleta, jak dobrze pomalujesz lakierem (pamietaj o wtyknieciu puszeczki z cyframi dopiero po wyschnieciu kluje, bo wiesz....) to masz fajna oslone przed warunkami atmosferycznymi
    Czwarta zaleta, jak wyskoczysz przed innych fotomaniakow z takim pudelkiem to kazdy pomysli - toz to ARTYSTA musi byc chyba - i droga wolna
    Jest na pewno wiecej zalet, wiec mysle ze sie ktos jeszcze tu dopisze i moze jakies usprawnienie pomyslu zapoda
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów