Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Question D-70s a Soligor 340 AF

Temat pewnie nienowy za to ja tutaj zupełnie nowy. Stoję przed problemem zakupu lampy do mojego nikusia. Problemem bo mam bardzo ograniczone środki finansowe a bardzo chcę doświetlać i chodzi mi po głowie zakup zwykłej lampy jaką niewątpliwie jest Soligor 340 AF. Pytania: Jakich spodziewać się efektów w porównaniu z wbudowanym "błyskaczem" ? Czy przypadkiem nie narażę w ten sposób aparatu na usterkę ? Czy będę miał jakikolwiek wpływ na funkcje lampy (z tego co wiem ten model przeznaczony jest do canon-a) Serdeczne dzieki. Pozdrawiam wszystkich.
    Ostatnio edytowane przez Rafał 28 ; 06-11-2007 o 03:24

Domyślnie

poszła PW w sprawie takiej lampy jak Soligor 340 AF.

Domyślnie

a można tak publicznie prosić na temat tej lampy, bo nie za wiele o nich piszą a potrzebuje ze dwie takie co będą narażone na zniszczenie :P

Domyślnie

Trochę odgrzeję temat. Sam posiadam tą lampę. Ale tak naprawdę nie miałem okazji i czasu jej przetestować. Nie mam też porównania i chętnie się dowiem jakie macie o niej opinie. I takie pytanko: czy kontrolka z tyłu lampy Auto OK oznacza poprawność ekspozycji? U mnie chyba ona nie działa
    D200, F4e, N24/2.8Ais, 35/2Ais, N50/1.2 Ais, N105/2.5 AI, N85/1.8, T17-50/2.8
    Olympus Xa, Yashica Mat 124G
    Ernemann 13x18 (1905-1912?)

Uprawnienia umieszczania postów