Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: budowa SC-28

Question budowa SC-28

Witam,

mam pytanie, na które nie znalazłem odpowiedzi jak dotąd. wszelkie zdjęcia kabelka sc-28 nie rozwiązują mojego problemu. A mianowicie, czy część ze złączem do lampy ma od dołu prowadnicę dzięki której da się przymocować ją do statywu? Wszystko jedno czy to będzie gwint do bezpośredniego mocowania statywu czy poprzez podstawkę dołączaną do sb-600 czy 800...
    Zwracam się do użytkowników kabelka
    Nikon D

Domyślnie

na 90% ma od dołu gwint. Jak nie zapomne to zobaczę w poniedziałek. Zapytaj ewentualnie na PW motylka, on ma ten kabel. Ja mam sc 17 i on ma od dołu na 100% gwint taki sam jak aparat.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dzięki wielkie. Zamówiłem ten kabelek i tak się zacząłem zastanawiać czy później podczepię gdzieś lampke. Ale jeśli byłby gwint to super
    Nikon D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rick van Dyke Zobacz posta
    Dzięki wielkie. Zamówiłem ten kabelek i tak się zacząłem zastanawiać czy później podczepię gdzieś lampke. Ale jeśli byłby gwint to super
    Jeżeli jeszcze nie sprawdzone to potwierdzam obecność gwintu.

pozdrawiam
    TymancjO

Domyślnie

Dzieki
    Właśnie dzisiaj dostałem kabelek. Jest gwint, więc kamień spadł z serca

Pozdrawiam!
    Nikon D

Domyślnie

projektant kabla na pewno zdawał sobie sprawę, że lewitujących lamp błyskowych nie ma na rynku a trzymanie ich w łapce jest mało praktyczne :P
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Uprawnienia umieszczania postów