Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Ślubnie..

Domyślnie

dane powinny być w exifach.. jeśli nie ma to:

2x d70
    nikkor 10,5mm f/2.8
    sigma 30mm f/1.4
    nikkor 85mm f/1.4

Matryca d70 to dość poważna niedogodność.. szczególnie kosciół zawsze na tym ubolewa..
    www.okamgnienie.pl/blog - czesto aktualizowany..

"Silnemu mocy przysparza samotność" (F.Schiller)

Domyślnie

Przejrzałem wszystko - jak zwykle fajnie. Obróbka bardzo dobra, no i Sigma 30 rulz Pozdrowienia.

Domyślnie

Poza 3 wszystkie super - ja zaraz jadę na ślub i już wiem że będzie cholernie ciężko w kościele - ciemny jak diabli...

Domyślnie

O kadrach nie będę pisał bo wiadomo,
    napiszę o kolorach : Uwielbiam takie !
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

zdecydowanie konkurujesz tu z habakukiem w tej dziedzinie. Dość podobnie podchodzicie do tematu. On ma lepszy sprzęt (5D - FF i może bezboleśnie wkręcac wyskokie ISO) i to trochę widać w rozmyciu, które też chyba lubisz. Nie pozostaje mi nic innego, jak zyczyć ci D3, który da jeszcze fajniejszą plastykę (i dobre wysokie ISO).

A zapomniałbym o zdjęciach - świetne jak (prawie) zawsze
    4 - przesadziłes z szerokim kątem. Jest sympatyczne, wszyscy uśmiechnięci, ale jednak za bardzo przerysowani (wiem, że w samochodzie jest ciasno )
    5 - nie wiem po co to udziwnienie - ukos i rybie oko. Mogłes wyprostowac linie z 10,5mm szkła i by było lepiej. Byłoby ładnie, ale normalnie. Czy konieczna jest taka "artystyczna" stylistyka?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacku... to prawda.. z HAbakukiem mamy dość tożsamą estetykę głębi, kadru, światła... dzieli nas przepaść FF co mnie jednak nie usprawiedliwia.. Tak, D3 to idealny korpus do tego co robie.. wysokie iso w połączeniu z lekkim kontrolowanym odbiciem błysku lampy dało by mi niesamowite możliwości... wręcz piorunujący skok jakościowy.. ciężko mi sobie nawet to wyobrażić Ze względu na niskie ISO najczęściej ubolewam (godzę się na mniejsze zło) w koście i na ciemnych weselach.

Piątkę ciężko było by prostować ze względu na PM przy samej krawędzi - co wycięłoby ich prawie w całości.. jeśli już prostować to bardziej takie kadry:

Tak na prawdę to brakuje mi "normalnego" szerokiego kąta.. Gdybym mógł porzuciłbym rybę już dawno

pozdrawiam

KAmasH

Domyślnie

uuuuu ale masz wydatki. D3 + N 14-24 + chyba tez 24-70 (albo zostaniesz przy stałkach i 2xD3)
    a podobno ostatnio kupiłeś generatorek do studia
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

fajne foto ... 6 swietne kolory, taka plastyczna
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

zoomów nie trawie.. 14-24 mógłby okazać się wyjątkiem.. czego bardzo mu życzę. Chwilami rozmyślałem też nad 28mm f/1.4 choć na FF to już nie wiadomo do czego. Na szeroką stałkę niezbyt szeroko, jako "standardowe" 30mm dx-owe też się chyba nie nada.. generatorek nabyłem.. a nawet aluminiowy case na niego.. sliczny

Domyślnie

podoba sie,co do nr 5 za Jackiem -zrobilbym normalnie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów