Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Adobe Lightroom

Domyślnie

Hm... próbuję zainstalować a on chce WinXP z SP2 a ja mam z SP1 i nie chcę SP2 i co???
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Valdek_Tychy, i raczej d... Ja mam inaczej. Mam SP2, zainstalowal sie i nie chce uruchomic. Ale w readme napisali, ze Intel Processor... A ja w pracy i w domu mam AMD. A moze ktos potwierdzi, ze dziala mu na AMD -- bede dalej szukal problemu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

STIG - ja mam AMD i dziala... nie ma problemu. Zastanawia mnie tylko czy ma wsparcie na sytemy i procki 64 bitowe taka jak ma podobno PS

Domyślnie

Kalam, PS wsparcie na procki 64-bitowe? Pierwsze slysze. Nie chodzilo Ci czasami o dwa rdzenie? 64 bity da sie wykorzystac chyba tylko na systemach 64-bitowych, a nie slyszalem, zeby powstala wersja Shopa dla takiego systemu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

stig, potwierdzam - działa na AMD!
    PS tylko na 32 bity na razie
    Kalam, ja też mam 1GB ramu, ale za to procek słabszy i tnie jak diabli, istny SLIDESHOW!
    Valdek_Tychy, czemu nie chcesz SP2?? znacznie lepszy jest.
    FX

Domyślnie

STIG doczytalem
    PS 2 wspiera wiecej niz 2 GB RAMu (do 3.5) wlasnie tylko na OS X lub na windowsie 64 bitowych na prockach intela lub AMD. Czyli wsparcie to polega na rozszerzeniu i wykorzystaniu dodatkowej pamieci a nie na wykorzystaniu nowych rejestrow
    czyli teoertycznie, jesli nie masz ponizej 2 GB RAMU, to nie ma roznicy
    dla zaineteresowanych podaje linka do dokumentu
    pozdrawiam

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy to taki sobie...
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig
    Valdek_Tychy, i raczej d... Ja mam inaczej. Mam SP2, zainstalowal sie i nie chce uruchomic. Ale w readme napisali, ze Intel Processor... A ja w pracy i w domu mam AMD. A moze ktos potwierdzi, ze dziala mu na AMD -- bede dalej szukal problemu.
    a czy nie masz czasem folderu Moje Dokumenty w innym miejscu niż oryginalnie ? np. na serwerze lub innym dysku? Jest to znany problem, u mnie też sie nie uruchamiał ale jak dla próby ustawiłem żeby skrót moje dokumenty na pulpicie wskazywał do oryginalnego ich miejsca program się odpalił

Domyślnie

Ja też niestety mam problem z odpaleniem programu na WinXP SP2 PL, wylatuje błąd chyba w bibliotece mfc80u.dll . Procesor AMD raczej nie ma tu nic do rzeczy, bo na innym komputerze z Athlonem i WinXP SP2 EN program startuje normalnie.

Cytat Zamieszczone przez ciwir
    a czy nie masz czasem folderu Moje Dokumenty w innym miejscu niż oryginalnie ? np. na serwerze lub innym dysku? Jest to znany problem, u mnie też sie nie uruchamiał ale jak dla próby ustawiłem żeby skrót moje dokumenty na pulpicie wskazywał do oryginalnego ich miejsca program się odpalił
    Znalazłem już te porady na forum Adobe Labs. Niestety wszystko mam ustawione dobrze (w rejestrze również), a mimo to program nadal nie chce działać . Może na forum Adobe pojawi się wkrótce rozwiązanie problemu.

Co do pierwszych wrażeń: na komputerze z Athlonem 2000XP (1,66 GHz) z 1GB RAM strasznie muli.

--
    Pozdrawiam,
    Bechlegor

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Radziwiłłów/Wawa

Domyślnie

Odpaliłem LR i nawet mi się podoba, na pewno lepsze wrażenie niż NX. Jeśli dopracują szybkość (zapowiadają że tak) i poszerzą opcje (tak żeby mozna było obrobić zdjęcie bez użycia PSa) to chyba to łyknę Tyle że termin to przyszły rok dopiero
    ...a ja się nie boję, zawsze robię swoje

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów