Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Arrow Nikkor 60mm 2.8 Macro???

Poszukuje informacji w temacie szkiełka macro 60 mm Macro.Noszę się z zamiarem kupna szkła do macro ale potrzebuje również OSTREGO szkła do fotografii reklamowej.Myslałem o 105mm ale to 157mm natomiast 60 to 90mm. Pozdrawiam
    ........czym więcej sprzętu tym mniej talentu...........

Domyślnie

60-tka jest ekstremalnie ostra, od pełnej dziury. Przy matrycy DX - do pack-shotów jak znalazł. Sam też używam, polecam. Wg. mnie optymalny wybór, wygodniej pracowało mi się tylko Micro 70-180, ale ten był dla odmiany trochę nieporęczny.

Domyślnie

Tu masz trochę zdjęć zrobionych tym obiektywem

http://www.pixel-peeper.com/lenses/?...max=none&res=3
    D 500 D 600 D 750
    S 14 2,8 HSM / N 24-70 2,8 / N 28 1,8 / N 60 2,8D / N 105 1,4 E ED / S 70-200 2,8 OS / S 150 - 600C OS /SB900

Domyślnie

Proponuję wziąć jeszcze pod rozwagę Sigmę 70mm, naprawdę udane i świetne szkło, ostre od pełnej dziury o ładnie rozmywa tło. Do makro, pack-shotów i portretów się nada.
    wiem co mówię, bo mam je
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    Proponuję wziąć jeszcze pod rozwagę Sigmę 70mm, naprawdę udane i świetne szkło, ostre od pełnej dziury o ładnie rozmywa tło. Do makro, pack-shotów i portretów się nada.
    wiem co mówię, bo mam je

zapodaj jakiś portret zrobiony tą sigmą.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Robiłem ostatnio tą Sigmą 70mm i faktycznie optycznie bardzo dobre szkło ,natomiast miała duże problemy z szybkim ustawieniem focusa co przy uciekających gdzie się da małych obiektach sprawiało mi wiele problemów.
    ........czym więcej sprzętu tym mniej talentu...........

Domyślnie

Gorąco polecam 60.Mam używam i chwalę
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem sześćdziesiątki i potwierdzam, ostra jak żyleta, bardzo ładne oddanie kolorów. Jestem bardzo zadowolony z zakupu
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Mam jeszcze starą wersje tego szkiełka Nikona, bez "D". Doskonały obiektyw. Używam go już prawie 10lat, teraz z D70s, a wcześniej z F90, FE10. Optyka i mechanika doskonałe! Nigdy nie sprzedam ani nie zamienię, no chyba, że kiedyś uskładam na 105 VR.
    klauzi ;o)

Domyślnie

miałem 60 (ma ją teraz Piwkoo)

Szkło jest nieprzyzwoicie ostre - przy każdej przysłonie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów