Pebees zapraszam do Łowicza-łodzi na przetestowanie Wacoma Intuos 3 A5 sam sprawdzisz organoleptyczne
Szukaj
Pebees zapraszam do Łowicza-łodzi na przetestowanie Wacoma Intuos 3 A5 sam sprawdzisz organoleptyczne
sprzęt mieszany ciągłe zmiany
vitter dziękuję za zaproszenie, może i skorzystam, daleko nie mam.. tylko boję się, że .... mi się spodoba![]()
Właśnie stałem się posiadaczem Wacom'a Bambinoo wide - polecam!!!
Po kilkunastu minutach zabawy w PS myszka poszła w kąt.... Poruszanie po kompie znakomite - takie wszystko stało się delikatniejsze i precyzyjne.
PS. Szkoda tylko, że ja rysować nie potrafię...![]()
..: F O T O P :..
NIKON SYSTEM PRO..... i w głowie marzeń 100...
FOTOP a jakiego bambino masz ?? One / Fun / ??
Michał 'andar' Wargin :: www.andar.pol.pl
D300, MB-D10, D70s N18-70, N50 1.8D, N70-200 2.8 VR, SB800, SC-29, torby/sakwy DOMKE
Przyszła kolej na zakup takiego urządzenia jakim jest Tablet i mam wątpliwości. Na stronie firmy Veracomp jest Tablet Wacom Bamboo Fun Small Polish(CTE-450/W-PL) sprzedawca nie jest mi wstanie wytłumaczyć co oznacza Small Polish – czy posiada oprogramowanie w języku polskim, czy tylko opakowanie jest z napisami w języku polskim. Do w/w jest oprogramowanie Photoshop Elements 5.0 i ArtRage 2. http://www.veracomp.pl/wacom.wacom-b...scription.html W ostatniej ofercie Vobis znalazłem Tablet Wacom Bomboo koloru czarnego, który bardzo mi się podoba, dodają tylko oprogramowanie Just Write for Windows – czy ten Tablet nadaje się do prac związanych z fotografią bo z opisu tego produktu nie jestem taki pewien. http://sklep.vobis.pl/oferta/manipul...om_bamboo.aspx
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
..: F O T O P :..
NIKON SYSTEM PRO..... i w głowie marzeń 100...
PO roku obcowania ze swoimi tabletami doszliście z pewnością do ważnych wniosków.
Będę "dzwięczny" za podpowiedź na jaki tablet się zdecydować do obróbki fotek :
- czy warto dopłacać do A5 i kupić Bambo Fun Medium ?? Czy większa powierzchnia to jego zaleta ??
- jeśli tablet A6 to może Intuos3 ?? Czy jego rozdzielczość przekłada się na komfort pracy nawet w tak niewielkim formacie roboczym ??
Dzięki i pozdrawiam.
- nie kupować dużych tabletów do celów innych niż rysowanie!!!
- komfort pracy na Intku jest nieporównywalny i nie chodzi tu o rozdzielczość, tylko o całokształt. Jest czulszy, o bardziej naturalnej akcji, piórko jest grubsze, lepiej leży w łapie i ma wymienne końcówki o różnym charakterze.
Jeśli Cię stać, to zdecydowanie Intuos. Tańsze modele Wacoma (nie wiem jak z Grapphire, ale jego już nie produkują chyba) nie wykrywają nacisku od samego przyłożenia piórka. Wprawdzie przy obrabianiu zdjęć może nie jest to bardzo upierdliwe, choć czasem przy bardzo delikatnym mazianiu przydałaby mi się czułość Intuosa (sam mam Volito2). No i nie idź raczej w nic większego od A6, bo się namachasz a efektu nie będzie zapewne lepszego.![]()
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
Intuos dotarł i doprowadza mnie do szewskiej pasjiBędę musiał parę piw wypić by opanować drżenie ręki
![]()
Skontaktuj się z nami